To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Kierownica w Eclipse II

Xylion - 12-04-2016, 21:47
Temat postu: Kierownica w Eclipse II
Witam wszystkich, jestem nowy i mam nadzieję że nie strzelam jakiejś gafy wpisując tutaj swój problem. Dla tych którzy mają Eclipsa II pytanie: Czy nie przeszkadza wam ta wielka kierownica podczas jazdy? Przesiadłem się z Hondy Civic VII i tam wydawało mi się że kierownica jest ogromna, ale kiedy kupiłem Eclipsa zmieniłem zdanie... Przez jej wielkość (i pewnie fakt że samochód już ma prawie 20 lat) ciężko chodzi. Nie mówię tu o promieniu skrętu bo to wiadome że jest podobny co w lotniskowcu. Ale samochód trochę mi zbacza w lewą stronę i przez to muszę bardzo mocno trzymać kierownicę przez cały czas a i w zakrętach nie jest lekko. Czy ktoś może wymieniał w swoim kierownice, czy wystarczy wymienić tylko ją czy trzeba wymienić coś jeszcze (nie znam się na tym za dobrze) i z jakim kosztem się to wiąże co za tym idzie czy warto. Dzięki z góry za odpowiedź i witam wszystkich jeszcze raz :)
Trzcina - 27-04-2016, 22:13

Kierownica nie ma z tym nic wspólnego, jedź na zbieżność, ale przed tym wszystkim sprawdź ciśnienie w oponach.

Co do kierownicy to najlepiej wygląda z Evo VII-IX ale trzeba przespawać klin.

white90 - 05-06-2016, 10:35

Ja mam kierownice z FTO tylko ze nie mam przez to juz sprawnych airbagow ;)