To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Gumy usztywniające zawieszenie

MadReapeR - 21-04-2016, 06:57
Temat postu: Gumy usztywniające zawieszenie
Czy ktoś z was spotkał się z takim patentem? Używał? Coś więcej może powiedzieć?

http://allegro.pl/show_item.php?item=5212612141

MSS słynie z tego, że tył mu siada mocno pod obciążeniem, myślałem o zmianie sprężyn, ale nie wiem czy wiele to da, a ze względu na zainteresowania często jeżdżę autem mocno obładowanym (4 osoby + kupa sprzętu, czasami + box) i tylne koło znika mi w nadkolach, także pomyślałem, że może warto wrzucić sobie coś takiego?

Z góry dzięki za rady.

robertdg - 21-04-2016, 07:44

Ta guma nie pomoże na to, że spręzyna nie ma swojej nośności, skoro użytkujesz auto czesto mocno załadowane najlepiej będzie kupić spręzyny wzmocnione albo zglosic sie do firmy ktora wykona takie sprezyny na zamówienie
MadReapeR - 21-04-2016, 08:16

Szukałem kiedyś wzmocnionych, ale nikt nie wpadł na pomysł zrobienia takich do SS. Na zamówienie zaśpiewali mi jakąś kosmiczną stawkę...

Myślisz, że jak nawpycha się tej gumy to nie zrobi się twardsza, a tym samym mniej się będzie uginać pod obciążeniem?

A. I jeszcze butla z gazem...

robertdg - 21-04-2016, 20:16

Jak napchasz tych gum to ograniczysz prace sprezyny, jakiś efekt usztywnienia uzyskasz, kosztem przyjemności i bezpieczeństwa jazdy (bo taka spręzyna nie pracuje pełnym nawojem), kosmiacza cena za dorobienie sprezyn, tzn jaka :?:
Kiedyś w Katowicach jak pytałem to usłyszalem cene rzędu 200-400zł za komplet