To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Pozbylem sie uciazliwych stukow i piskow......

Anonymous - 04-03-2007, 20:20
Temat postu: Pozbylem sie uciazliwych stukow i piskow......
No wlasnie jakies dwa miesiace temu pojawily sie u mnie dziwne stuki i piski z przedniego lewego kola, pomyslalem sobie ze i tak mam do wymiany gorne mocowania amortyzatorow wiec to przy okazji zrobie, a ze nie bylo strasznie uciazliwe odpuscilem sobie.
W piatek odebralem carisme z nowka skrzynia :) a stuki i zgrzyty powrocily ze zdwojona sila. Normalnie szlak mnie trafial jak jechalem, a do tego przepalil mi sie tlumik zaraz za koletkorem i wkoncu nie wytrzymalem i to poprostu postanowilem naprawic.
Naprawa zajela 2 sek. plus ok 10min ogledzin i poszukiwan.
Zanim napisze co to bylo moze ktos zgadnie?

Anonymous - 04-03-2007, 20:30

No przestań się znęcać i mów! :twisted:

Ja jestem w trakcie likwidowania tych dziwnych odgłosów - teraz robie tył ale za tydzień biorę się za przód.

Matejko - 04-03-2007, 22:48

wydech zsunal sie z wieszaka ?
wolgaster - 04-03-2007, 22:50

Pewnie nie przykręcili mu skrzyni :mrgreen:
Anonymous - 04-03-2007, 22:51

no wlasnie macie jakies pomysly :?: :p ,
dodam ze ja nigdy bym na to nie wpadl, iz taka glupota mogla mi tak uprzykrzac zycie od kilku miesiecy.

[ Dodano: 04-03-2007, 22:53 ]
Matejko napisał/a:
wydech zsunal sie z wieszaka ?

to byly stuki na wybojach razem piskiem jakby zuzytej gumy, wiec wydech odpada :)

STRUSIU - 04-03-2007, 23:01

arturro, przez stukanie wymieniłem górne mocowanie amortyzatora i niestety nie pomogło.
Więc może nas oświecisz?

Anonymous - 04-03-2007, 23:07

no dobra to zaden w sumie quiz itd wiec napisze o co chodzi,
uchwyt do mocowania maski siedzi w takim malym plastiku ktory go trzyma, od kiedy mam carisme ten uchwyt jest polamany, kiedys go kupywalem i wymienialem na nowy bo kosztuje ok 10zl ale od kilku lat sobie odpuscilem.
wiec ten patyk najnormalniej w swiecie podskakiwal i oceral o blache w ten spsob ze dalbym sobie reke uciac ze ten dzwiek dochodzil z zawieszenia.
ot i cala ciekawostka :D

Anonymous - 04-03-2007, 23:32

skrzynia funkiel nowka :-) az przyjemnie sie jezdzi, te stuki mnie wnerwialy ale powtarzalem sobie ze to nic w porowaniu ze skrzynia i chcialem zrobic to przy okazji.
gdyby nie to ze zrobila sie dziora w tlumiku zaraz za kolektorem to jutro nie jechalbym do salonu ogladac nowe auto :D a tak pojade :)
od razu napisze (bo pewnie pojawia sie pytania) ze jesli sprzedawca zejdzie jeszcze z ceny 3tys to kupie vw golfa :twisted:

Anonymous - 05-03-2007, 08:48

A można więcej bo też się rozglądałem za golfem
saphire - 05-03-2007, 08:55

To kupujesz tego golfa razem z ochroniarzem czy jakim pit/bull/terierem? - jak by nie było golfy, paski, audi to ,,top five'' na liście u złodzei :badgrin:
Anonymous - 05-03-2007, 18:10

mnie też coś stuka pod maską,ale tylko gdy skręcam w lewo na drobnej kostce.Też mam połamany uchwyt od pręta maski,jutro owinę go jakoś gąbką-sprawdzę efekt.Ale stuki mam raczej z prawej strony , może to gumy stabilizatora?
Anonymous - 05-03-2007, 18:58

u mnie te stuki byly wyraznie slyszalne z lewej strony czyli kierowcy wiec u ciebie raczej malo prawdopodobne ze to to samo.
Anonymous - 06-03-2007, 19:12

Też mam złamany uchwyt i stuki od strony kierowcy :?: :?: :?:
Anonymous - 07-03-2007, 08:12

mario-borek napisał/a:
Też mam złamany uchwyt i stuki od strony kierowcy

U mnie tak samo jest - a jak pojechałem do mechanika aby sprawdził mi co tam puka to facet patrzył na mnie ze zdziwieniem bo wszystko było ok. Będę musiał jakoś to umocować i okaże czy stuki będą czy też nie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Anonymous - 07-03-2007, 09:21

A ja mam stuki z tylu samochodu, bylem u mechanika i niczego sie nie dopatrzył. To jest dopiero zagadka??:]