Chcę kupić Lancera! - Lancer VII z przebiegiem ponad 350 tys. Warto ?
Intimate - 24-04-2016, 00:31 Temat postu: Lancer VII z przebiegiem ponad 350 tys. Warto ? Cześć,
Planuje dołączyć do Waszego grona i szukam sobie Lancera. Natrafiłem na taką ofertę:
http://allegro.pl/show_it...8480#6ec1bcb016
Przebieg ponad 350 tys. i wygląda na to, że od początku na gazie. Jako, że generalnie nie patrze na przebiegi to zastanawiam się nad tym autkiem. Tu pytania do Was:
1. Czy jednak taki przebieg nie jest problemem dla Lancera ?
2. Co może zacząć się psuć ?
3. Ile Wasze Lancery już mają na liczniku ?
4. Ile musiałbym zainwestować, żeby go podremontować ?
5. Za ile bylibyście sami skłonni go kupić, gdybyście byli na moim miejscu ?
Frank - 27-04-2016, 10:41
Ja osobiście odpuszczam takie oferty taki przebieg wyeksploatował już samochód i wymiana poszczególnych części nie zrekompensuje 350000 km. Jeżeli chcesz jeździć na LPG to kup dobry egzemplarz i sam w dobrym miejscu załóż instalację.
Ponadto samochód bardzo zaniedbany, ogniska korozji znaczne.
Ja tydzień temu kupiłem sedana 1.6 2004r. za 8000zł przebieg 168000km nie bity po wymianie sprzęgła 2 komplety nowe opon, pełna dokumentacja serwisowa. Zawieszenie ok silnik też. Do zrobienia mam tylko hamulce łożyska przednie.
Wiem co kupiłem bo mam drugiego lancera z roku 2006. przebieg 127 000. Moja rada szukaj dobrego egzemplarza bez korozji z pełną dokumentacją serwisową a będziesz zadowolony z jazdy przez kilka lat.
Intimate - 27-04-2016, 11:48
Dzięki, a nie zastanawiałeś się czasem też nad wersją poliftową warto dopłacić parę tys. ?
Frank - 28-04-2016, 13:00
Bardziej niż wiek liczy się stan techniczny i poziom zużycia samochodu np. stan lakieru, dokumentacja serwisowa i niski przebieg, bez wypadkowość
W tej chwili na 2 egzemplarze: mój jest po lifcie różnice niewielkie:
- inny grill
- troszkę inny przedni zderzak
- inna deska rozdzielcza inny kolor zegarów
- brak wygłuszenia maski i pokrywy bagażnika
- brak lampki w bagażniku
- delikatnie inna maska i kierownica
- Elektryczne szyby wszystkie nie mają auto zamykania
- Różnic w jeździe nie zauważyłem żadnych
Innych różnic nie zauważyłem. Szukałem za to wersji kombi, ale jeszcze trudniej znaleźć dobry egzemplarz.
Udanego poszukiwania
mkm - 28-04-2016, 23:42
Intimate, przebiegiem się nie przejmuj - większośc Miśków na naszym rynku ma grubo więcej
Dwa - przebieg na zachodzie = wysoka cena, a tego już sprowadzać się nie oplaca, no chyba, że po dzwonie.
Podstawa to znaleźć auto po właścicielach, którzy nie drutowali auta na najtańszych zamiennikach gzdieś po stodołach
Niestety materiały w Miśkach starzeją się z godnością, więc zużycie wnętrza często wprowadza w błąd.
Tak np. wygląda Colt z 1998 z przebiegiem licznikowym 360tyś km
Silnik nie otwierany, oryginalne sprzęgło - auto miało dwóch właścicieli.
Frank - 29-04-2016, 13:56
Witam mkm
Masz dużo racji ale nie zgodzę się z Tobą. Kiedyś kupiłem Mercedesa W210 TD z 98r na szafie miał 251 tyś (brałem pod uwagę, że ma więcej ) w rzeczywistości okazało się że ma 850 tyś. (nie było tego tak bardzo widać) od naprawy do naprawy od serwisu do serwisu.
Duży przebieg auta to pewność że zacznie się z zabawa z naprawą rzeczy drobnych i dużych a potem pojawia się obawa czy jak odjadę od domu 300 km to czy wrócę? lub ile mnie będzie to kosztowało. Można zrobić kapitalny remont tylko to bez sensu ładować w stary samochód kasę.
Ja nikomu takiej zabawy nie życzę, nikt mi nie powie że duży przebieg równa się bezawaryjność. Dziś już posiadam odpowiednie doświadczenie i ego błędu nie po pełnie. Swoim śmigam już 3 lata (65 tys. km) bez stresu. Regularny serwis i wiem że jeszcze kolejne 3 pojeżdżę spokojnie.
Trzeba tylko umieć znaleźć to czego się szuka.
Intimate - 06-05-2016, 01:16
@mkmO krucze, wygląda na to że Mitsubishi w środku się na prawdę nieźle starzeje.
Natrafiłem teraz na takie ogłoszenie - http://otomoto.pl/oferta/...i-ID6ylRGp.html tylko coś mi tak kierownica tu nie pasuje...
Sory, że tak późno piszę ale google mi pokazywał, że ta strona może być zainfekowana...
Hornet - 07-05-2016, 12:37
Intimate napisał/a: | tylko coś mi tak kierownica tu nie pasuje... |
Wygląda na obszytą.
Intimate - 07-05-2016, 21:27
A nie jest czasem ze starszej wersji ?
Rafal_Szczecin - 07-05-2016, 23:54
Frank napisał/a: | Ja tydzień temu kupiłem sedana 1.6 2004r. za 8000zł przebieg 168000km |
a świstak siedzi i zawija. 168tkm to masz tylko na blacie, w rzeczywistości x 2 jak nie x 3.
Bizi78 - 08-05-2016, 08:04
Rafal_Szczecin napisał/a: | a świstak siedzi i zawija. 168tkm to masz tylko na blacie, w rzeczywistości x 2 jak nie x 3. |
Da się, mój MSS z początku 2001r. ma tylko 195kkm .
Dodam, że auto od rodziny i jestem drugim właścicielem .
Rafal_Szczecin - 08-05-2016, 12:01
od rodziny, znajomego, który kupił to całkowicie inna sprawa, niż kupno od obcej osoby, i jeszcze z innego kraju ...
Hornet - 08-05-2016, 12:25
Intimate napisał/a: | A nie jest czasem ze starszej wersji ? |
U siebie (2005, przed liftem) mam taka samą, tylko nie obszytą. I zastanawiam się nad czymś takim, bo mocno wytarta.
|
|
|