To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - szarpie, po wyłączeniu już nie odpala

basiadzw - 26-04-2016, 13:02
Temat postu: szarpie, po wyłączeniu już nie odpala
witam, razem z mężem mamy carisme 98r od 2 lat. nie tak dawno wyjechała ona od mechanika razem z nowym sprzegłem.
Od niedzieli mamy same problemy z nią. Auto po odpaleniu i wyjechaniu na droge szarpało, gdy go wyłączyliśmy to nagle okazuje sie ze nie chce zaskoczyć i odpalić :( po pociągnieciu na lince zaskoczył i myśleliśmy że mamy problem z głowy. nic bardziej mylnego. wczoraj mąż nawet do pracy nie dojechał bo stanął za skrzyżowaniem i już od tej pory auto nie chce odpalić. Dzisiaj została przeczyszczona przepustnica ( jedna dziurka zapchana) i nic. Teściu radził odpalić od kabli... zobaczymy.... ponoć na akumulatorze ma sie coś na zielono świecić... no to nie świeci. :( ale lampy świecią jak kluczyk przekręci. od strony bezpieczników coś jakby odgłos iskrzenia ale nie widać nic ( bezpiecznika akumulatora nie da sie wyciągnąć) od strony zas świeci i paska coś strzela..... powoli głupieje bo nie mam zamiaru w drodze na porodówke stanąć a to już niebawem :(

wiem że te auta sobie chwalą niektórzy ale jak dla mnie to jesst już skonczone..... nigdy wiecej!!!!!

robertdg - 26-04-2016, 18:36

Jaki silnik macie w Carismie :?:
basiadzw - 26-04-2016, 19:29

1,8 benzyna 16v 125KM
apg2312 - 26-04-2016, 19:36

Czyli GDI.
Check engine się świeci ?

basiadzw - 26-04-2016, 20:40

nie świeci sie własnie. Jutro jedziemy pradopodobnie do elektryka bo jako mądra żona wczoraj podsunełąm pewną myśle a do chłopa dzisiaj to doszło dopiero.... wrrrrr te chłopskie zapłony.....

[ Dodano: 27-04-2016, 18:19 ]
no i wstępnie u elektryka mamy rozrusznik. Albo bedą czyścić albo bedzie padniety i trzeba nowy...... troche sie wkurzyłam bo szukając w necie i tutaj na forum zawsze trafialiśmy że trzeba silnik nauczyć obrotów.... taaaaa najpierw to nasz grat musiał by odpalić....