To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Lancer vs przyczepa kempingowa

Lipson-L1 - 12-05-2016, 22:20
Temat postu: Lancer vs przyczepa kempingowa
Czy ktoś ciągnął na wakacje kemping Lancerem ? Rozważam zakup po sezonie i chętnie bym się coś dowiedział w temacie jaką wagę miały wasze przyczepy kempingowe, jakim spalaniem było to okraszone, jak z bocznymi podmuchami powietrza itp. Z dowodu rejestracyjnego wynika że max DMC przyczepy z hamulcem to 1300 kg. Taka masa do ciągnięcia dla Lancera 1.8 to wg mnie mega przesada. Przyczepką towarową woziłem ok. 800 kg i miałem wrażenie że więcej będzie dla Lancera męczarnią. U was jak to wyglądało?
brylekVFR - 12-05-2016, 23:19

Chyba bym się nie porwał na coś takiego, Lancerek chyba zameczy się czymś takim. Aczykolwiek znam goscia co Berlingo 1.4 w benzynie zagazowanej jezdzi z kempingiem do Chorwacji. Sam twierdzi ze to meka, redukunesz widzac wzniesienie, nie mowiac juz o gorach, ale da sie. Ja ciagnac zwykla przyczepe czuje ze stawia Lancerowi opor, a co dopiero kemping :shock: Dieslem to może i bym się zdecydowal, ale nie benzyną1.8
Lipson-L1 - 13-05-2016, 22:13

brylekVFR napisał/a:
to meka, redukunesz widzac wzniesienie, nie mowiac juz o gorach, ale da sie

Mój ojciec (lat 71) wspomina jak za komuny Fiatem 125 P (70 KM) ciągnął do Jugosławii przyczepę Niewadów N126e to był luksus :wink: , maluchami (126P) co ciągnęli to mieli mękę :shock:
Tak na poważnie na przyczepie towarowej miałem 800 kg piasku + ok 100 kg przyczepka i spokojnie Lancer dawał radę więc pytam czy ktoś ciągnął coś cięższego na dłuższych trasach ?