Outlander I GEN Techniczne - Zniknal 5-ty bieg..
MarcinD. - 17-05-2016, 20:37 Temat postu: Zniknal 5-ty bieg.. Witam, od jakiegos czasu borykam sie z dziwnym problemem, otoz zniknal mi V bieg:)
Tzn mozna sie na nim rozbujac do 4tys obrotow na min i koniec, pedal w podlodze i praawie nic sie nie dzieje. Na 3 czy 4 jest ok. Dziwna sprawa. Auto mialo wymieniany rozrzad- czy to mozliwe aby byl przestawiony? Albo balansowy (czytalem o tym tu na forum).
O1, 2litrowa benzynka + lpg. Objaw wystepuje na benzynie jak i na gazie.
Dodatkowo; raz rano pali od pol strzala a za chwile (jak zgasze i chce odpalic) trzeba pokrecic z 4-5 obrotow. Czasem pojawi sie tez check- wypadanie zaplonu- ale gasnie.
elektryk - 17-05-2016, 20:47
A wcześniej było inaczej?
pzyho - 18-05-2016, 13:12
Doslownie niedawno tez zmagalem sie z rozrzadem. Mialem wlasnie zle ustawiony walek balansowy. Z takim rozrzadem przejechalem calkiem spory kawalek. Oprocz wiekszych drgan/wibracji, glosniejszej pracy, "huczenia/buczenia" na wyzszych obrotach nie mialem objawow jak opisujesz. Auto normalnie przyspieszalo (tzn. tak jak przed robieniem rozrzadu).
[ Dodano: 18-05-2016, 13:14 ]
Ps. to czy masz zle ustawiony walek balansowy bardzo latwo sprawdzic. Na postoju (na luzie) rozkrec do min 4tys obrotow. Jak bedzie "wyc" to znaczy, ze masz przestawiony walek balansowy.
MarcinD. - 18-05-2016, 14:22
To wiem:) Pytanie czy MOGL przeskoczyc sam / i czy daje jakies inne objawy- bez buczenia.
Co jeszcze zaobserwowalem- zdecydowanie slabiej jest gdy jest cieplo/mocno cieplo. Gdy chlodniej- jest lepiej.
Gdy zapali sie CHECK- jest lepiej.. auto chodzi normalnie.
pzyho - 18-05-2016, 14:42
W innym aucie jak sprzeglo padalo to auto przestawalo przyspieszac. A turbina jakos glosniej chodzi czy tak jak wczesniej?
Jaro1974 - 21-05-2016, 23:33
pzyho, z tego co ja tu widzę to on ma zwykłe 2.0 bez turbo
Hubeeert - 22-05-2016, 18:04
MarcinD. napisał/a: | Auto mialo wymieniany rozrzad- czy to mozliwe aby byl przestawiony? | Jak najbardziej.
|
|
|