Komputery, RTV, AGD, Komorki - Program do rysowania schematów elektrycznych
kwazar1 - 18-05-2016, 19:00 Temat postu: Program do rysowania schematów elektrycznych Część
Mówi się, ze wszyscy ludzie wszystko wiedzą. I ja właśnie się do Was wszystkich zwracam Szukam programu, w którym mógłbym rysować schematy elektryczne.
Potrzebuje mieć bazę: przycisków: załącz, wyłącz, stop, styczników, bezpieczników, wyłączników termicznych, przekaźników, sterowników PLC, wyłączników krańcowych, fotokomórek, elektrozaworów pneumatycznych, falowników, silników, transformatorów. Mam kilka maszyn, do których potrzebuje sobie narysować schematy a męczy mnie zabawa z rysowaniem w Word itp. Potrzebuję program gdzie są już te wszystkie symbole są gotowe.
Jestem otwarty na propozycje.
Dziękuję za odpowiedzi
spown - 18-05-2016, 19:44
Budżet?
sampler - 18-05-2016, 19:57
do domowego użytku czy do pracy? Jest SEE Electrical, AutoCAD Electrical, E-Plan i inne. W większości to 30 dniówki więc można porysować
kwazar1 - 19-05-2016, 20:56
Hmm, kilka schematów mi się uzbierało do narysowania, więc na dłużej go potrzebuje. Budżet to raczej nie problem, jeżeli program będzie wart swej ceny to pieniądze na niego będą. Chodzi o to żebym kupił właściwy, z którego będę zadowolony a nie rozczarowany. Pieniądze wydać to nie problem.
docencik87 - 20-05-2016, 19:28
No to WSCAD lub SEE Electrical.
Autocad electrical jakoś do mnie nie przemówił. Przez cały dzień nie mogłem dojść do ładu.
SEE Electrical 2 godziny i już ogarnięty
kwazar1 - 22-05-2016, 16:34
Dzięki, będę testował.
|
|
|