To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - MITSUBISHI GALANT SPORT EDITION 2.5 V6 ~ WARTO?

Abaddon - 21-05-2016, 14:13
Temat postu: MITSUBISHI GALANT SPORT EDITION 2.5 V6 ~ WARTO?
Witam,przybywam do was po rady oraz wiedzę,przymierzam się do zakupu Mitsu Galanta 2.0/2.5 V6 i znalazłem na stronie otomoto.pl takiego GALANTA Sport Edition 2.5 V6

http://otomoto.pl/oferta/...6-ID6yoblR.html

Chciałbym poznać wasze opinie na podstawie zdjęć,ceny,czy w ogóle warto się umówić na oględziny,może osoby które siedzą w temacie Galantów wypatrzą coś niepokojącego na tych fotkach :D
Jestem "zielony" jeśli chodzi o te auta,więc nie mogę ciągle uwierzyć w cenę za jaką jest wystawiony,co sądzicie? Może ktoś miał do czynienia z tym dealerem z Zabrza,choć pewnie 0 szans na to,jestem ciekaw waszych opinii,pozdrawiam Rafał.

mati_z - 22-05-2016, 20:13

Wygląda dobrze, ale cena podejrzanie niska. Zastanawia mnie jedno, czy nie wszystkie Sporty miały przyciemniane szyby z tyłu? :roll:
Abaddon - 22-05-2016, 20:30

Siema, dzięki za odzew, dla mnie, tak jak napisałem cena również jest podejrzana, co do tego czy wszystkie wersje sport miały przyciemniane tylne szyby, nie mam pojęcia, oglądając fotki na google, to większość ma, ale w ofertach sprzedaży nie każdy, więc trudno powiedzieć, spróbuje poszperać, zresztą w opisie swojego profilu masz napisane, że sam jesteś właścicielem takiego galancika, i jak u Cb z tym, masz przyciemniane? :mrgreen:
mati_z - 22-05-2016, 20:34

Tak, mam przyciemniane piecowo fabrycznie i myślałem, że wszystkie Sporty mają. Jeśli tak było to możliwe, że ktoś przełożył zderzak, progi i wnętrze z SE, ale to niech się wypowie ktoś bardziej obeznany ;)
Jeśli masz blisko (widzę, że to samo miasto co w ogłoszeniu) to ja bym jechał oglądać, bo wiadomo, że lepiej na żywo zobaczyć :)

meydey000 - 23-05-2016, 06:06

miały przyciemniane ale tylko kombi. sedany nie miały chyba że ktoś sobie przyciemnił
carlRP - 23-05-2016, 06:18

Podłącze się pod pytanie kolegi odnośnie tego sprzedającego z Zabrza.... ma w ofercie nie tylko tego Sport Edition jest jeszcze u niego do sprzedania ten Avance http://otomoto.pl/oferta/...l-ID6yobh5.html ..... może ktoś z MM był i oglądał te auta ?
Abaddon - 23-05-2016, 07:42

Przeglądałem tematy w dziale "Chcę kupić Galanta!" to już na 3 pierwszych stronach znalazłem tematy, gdzie ludzie są zainteresowani samochodami tego dealera, ale wszystko cichnie w momencie gdy ktoś pisze, że jedzie oglądać, albo biorą i są tak zachwyceni nowo nabytym autem, że zapominają choćby się tym pochwalić, albo kupili takie zdechlaki, że się już nie pokazują na Forum, dziwna sprawa, co do Avance od tego samego gościa, to ciekawe dlaczego zdjęć z wewnątrz samochodu nie zrobił/wstawił, w innym temacie znalazłem, że gość miał wystawione nawet wersje Nardi Torino (podobno bardzo poszukiwana) okazało się, że dupa blada była z tym autem, pogadam z kumplem co jest mechanikiem i ogarnia tego typu rzeczy, jak się uda to oboje pójdziemy auto zobaczyć, a co do ceny, jak sądzicie, ile na ten moment trzeba "dać" za takiego dobrego galancika, gdzieś mi się obiło, że niby 15+ pytam, bo jeśli się okaże, że naprawdę tyle, to ogłoszenia za mniej niż 10-8 to mogę chyba z miejsca olewać.
mati_z - 23-05-2016, 13:43

meydey000, ale ja mam sedana ;)
--Galancik96-- - 23-05-2016, 14:09

Abaddon Nie ma recepty ile trzeba dac za galant, mozna dac 6tys i na star wlozyc drugie 6tys, a mozna dac 14tys i włożyć 5tys a mozna dac 10 i miec całkiem lady egzemlarz tego sie nie przewidzi. Poprosu trzeba jechac z kims kto ogarnia galanty i zobaczyc co i jak oraz jak wyglądają miejsca newralgiczne tych modeli.
Paweł84 - 24-05-2016, 13:00

nie kumam kolesi co po auto maja 5 km i czekaja na rady tydzien czasu .
Cena fajna ,auto jak na swoj wiek w fajnym stanie (rysa na zderzaku i brak nadkola to nie dramat)
Tylko skad ta cena ?????
Juz Ci pisze zeby nie czekał kolejne tygodnie
Auto stało po berlnem a dokladnie Landkreis Dahme-Spreewald, Brandenburgia
przebieg w polsce nie zmienił wartości , do auta były fajne felgi inne , ale teraz sa zamontowane na Avance ktorego Pan z Zabrza tez ma tez na sprzedaz .
w opisie auta na ebay.de widniało- kupplung schäden,jakies tam rysy na lakierze (stan w niemczech) Cena za auto jak dobrze pamietam 1300 euro pozniej było taniej
Takze jak to przeczytasz i sie zdecydujesz sprawdz sprzegło , lub zapytaj wprost ja to naprawił
Powodzenia

Abaddon - 24-05-2016, 15:47

Dzięki za opinie, choć nie wiem po co się tak ironicznie uniosłeś, bo tak jak napisałem jestem zielony w temacie tych aut, i oprócz oceny, szukam też informacji, ale mniejsza o to, co do sprzęgła, będę pamiętał.
kury - 25-05-2016, 12:37

Witam wszystkich, postanowiłem, że się wypowiem, ponieważ ostatnio kupiłem Galanta od tego Pana. Miałem trochę kilommetrów ( chciałem tylko w określonej specyfikacji a takich jak na lekarstwo) i po kilku rozmowach telefonicznych, zanim zdecydowałem się pojechać Pan z Zabrza wysłał mi sporo zdjęć (nadkola, kielichy itp) poinformował również, że nie działa klimatyzacja oraz o ingerencji blacharskiej w jednym miejscu. Po oględzinach z użyciem miernika lakieru wszystko się potwierdziło, wszędzie lakier był oryginalny oprócz wspomnianego miejsca. Po jeździe próbnej okazało się, że auto posiada jeden mankament dość drogi w naprawie. Natomiast ku mojemu zdziwieniu cenę udało się dość mocno jak na handlarza znegocjować i zdecydowałem się na zakup. Jak na razie jest w porządku i nie miałem żadnych niespodzianek. Wyjściowo cena była podobna do tej z ogłoszenia powyżej.
Podsumowując, uważam, że jak ktoś ma blisko to warto wybrać się na oględziny, ale być na nie dobrze przygotowanym (chociażby miernik lakieru). Natomiast jak jest dużo kilometrów do zrobienia to szczegółowo wypytać się o wszystko telefonicznie, zapytać o wszystko, poprosić o zdjęcia no i liczyć się z tym, że trzeba będzie przeznaczyć trochę $$ na pakiet wstepny, ale to tyczy się w zasadzie każdego samochodu używanego w podobnym wieku. Dodam, że wcześniej oglądałem innego Galanta, od prywaciarza za 9200. Trup totalny. Także cena nie zawsze jest wyznacznikiem stanu technicznego. Dodam tylko, że to nie jest mój pierwszy Galant, miałem kiedyś m.in od forumowicza. Pozdrawiam.