Nasze Miśki - Mitsubishi Galant GTI 2.0 16V
David_83 - 23-05-2016, 20:29 Temat postu: Mitsubishi Galant GTI 2.0 16V Jak wszyscy się chwalą to i ja
Link do galerii zdjęć:
https://picasaweb.google.com/111697214941695413506/6287927366954377281
jacek11 - 23-05-2016, 20:59
A będzie jakiś opis
se7en - 23-05-2016, 21:02
o fajnie, dobry egzemplarz, ja mam 3 szt ale zwykle 8v , lecz... silnik do gti mam na palecie
co to za zielony przycisk przy sterowaniu szyb? temperatura?
zawiecha sprawna?
szukam sobie takiego gti dla siebie, az boje sie pomyslec ile galantow bede mial za rok...
kamilek - 24-05-2016, 00:46
Bardzo ładny Galant, aż miło popatrzeć Full opcja widzę, ma wszystko co mógł mieć. Fajne malowanie miały GTI, 2 kolorowe nadwozie, podoba mi się. Guziczki nie powycierane, blacha zdrowiutka, co tu dużo gadać - auto zdecydowanie na plus
carlRP - 24-05-2016, 06:56
Ajjj łezka mi się zakręciła w oku jak Sobie swojego GTi przypomnę te auta mają duszę ! zawsze będę miał do nich sentyment piękny egzemplarz !
rosomak1983 - 24-05-2016, 14:08
kamilek napisał/a: | Full opcja widzę, ma wszystko co mógł mieć. |
Nie do konca, a skóra ? A grzanie ? No ale fakt jest szał szczególnie zawieszenie...
mjsystem - 24-05-2016, 14:38
Ładny, gratulacje
David_83 - 24-05-2016, 15:07
jacek11 napisał/a: | A będzie jakiś opis |
JMBLNE33AN2509329 > VIN
Ogólny stan jest bardzo zadowalający, do poprawy jest spód auta, podłużnice > korozja i wnęki nadkoli>korozja, ktoś dodatkowo konserwował czymś w rodzaju bitexu a to nie jest zbyt dobry temat na dłużej.
Co do zawieszenia to można powiedzieć, że jest w 3/4 sprawne Tzn. sprężarka jak i nastawy działają ale czujnik ciśnienia lub nastawy nie są prawidłowe, szukam póki co serwisówki i będę ogarniał krok po kroku, żeby działał ten układ jak należy.
To zielone na tunelu środkowym to wskaźnik temperatury wewnętrznej i zewnętrznej, bajerów trochę jest ale chyba najbardziej cieszy klima, która działa bardzo dobrze
Póki co zamówiłem opony na tył bo handlarzyna podmienił tylne na wyząbkowane jakieś stare dziadostwo, osłony tarcz hamulcowych chciałem reanimować ale po wstępnym oczyszczeniu okazało się sito więc też już zamówione. Poza walką ze spodem, całe nadwozie > góra auta jest super! Auto szykowane na oryginał, żadnych przeróbek itp. Także działam, życzcie powodzenia.
P.S. jak by miał ktoś jakieś materiały odnośnie tego zawieszenia, serwisówkę czy cokolwiek byłbym wdzięczny za użyczenie.
Pozdrawiam zapaleńców
Hugo - 24-05-2016, 15:20
David_83 napisał/a: | cieszy klima, która działa bardzo dobrze | Standard w japończykach.
se7en - 24-05-2016, 20:00
David_83 napisał/a: | osłony tarcz hamulcowych chciałem reanimować ale po wstępnym oczyszczeniu okazało się sito więc też już zamówione |
gdzie i za ile?
David_83 napisał/a: | najbardziej cieszy klima, która działa bardzo dobrze |
racja tez mam w swoim e33, zakupiłem nową chłodnice i styknie mi na lata
David_83 napisał/a: | spodem, całe nadwozie > góra auta jest super! Auto szykowane na oryginał, żadnych przeróbek itp. Także działam, życzcie powodzenia. |
tak jak moj drugi, za rok/dwa bede sie starał o żółte
David_83 napisał/a: | P.S. jak by miał ktoś jakieś materiały odnośnie tego zawieszenia, serwisówkę czy cokolwiek byłbym wdzięczny za użyczenie. |
mam komputerek i chyba pompke, tu masz foto z ogłoszenia
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=96303
David_83 - 24-05-2016, 21:34
gdzie i za ile?
Osłony tarcz przednie za 145zł sztuka, tylne 156zł sztuka ze stronki >>
http://www.mitsubishi.japanmotors.pl
Zostało niewiele tego na magazynach także jak ktoś potrzebuje to radzę sie pospieszyć.
racja tez mam w swoim e33, zakupiłem nową chłodnice i styknie mi na lata
Z ciekawości spytam ile taka chłodnica kosztuje?
tak jak moj drugi, za rok/dwa bede sie starał o żółte
z żółtymi jeszcze się zastanów, weź wszystkie za i przeciw
mam komputerek i chyba pompke, tu masz foto z ogłoszenia
http://forum.mitsumaniaki...t=96303[/quote]
Tak masz na zdjęciu sterownik jak i centralke elektrozaworów do sterowania dopływu powietrza na tylną oś MAsz jeszcze jakieś graty do tego zawieszenia??
se7en - 25-05-2016, 07:46
David_83 napisał/a: |
Tak masz na zdjęciu sterownik jak i centralke elektrozaworów do sterowania dopływu powietrza na tylną oś MAsz jeszcze jakieś graty do tego zawieszenia??
|
wlasnie tylko to mi z tego zostało, reszta była rozszabrowana zanim kupiłem
David_83 napisał/a: |
z żółtymi jeszcze się zastanów, weź wszystkie za i przeciw |
wiesz jeden na normalnych, drugi na zółtych, generalnie najgorsza wada to ze to uczucie jakbys 'oddawał państwu połowe auta, ale za to ubezpieczenie tanie i kiedy chcesz, i zero przeglądów
David_83 napisał/a: | Zostało niewiele tego na magazynach także jak ktoś potrzebuje to radzę sie pospieszyć. |
dzieki
David_83 napisał/a: | Z ciekawości spytam ile taka chłodnica kosztuje? |
tu bedzie problem, bo ja kupilem ostatnią szt. dostepna na allegro dalem jakies 150 zł...
Stówa - 25-05-2016, 22:53
I dobrze, że się chwalisz bo naprawdę jest czym! Dbaj o tą perełkę bo już niewiele ich zostało ;/
David_83 - 25-05-2016, 23:22
Stówa napisał/a: | I dobrze, że się chwalisz bo naprawdę jest czym! Dbaj o tą perełkę bo już niewiele ich zostało ;/ |
Uwierz, że będę dbał, jestem pedantem jeśli chodzi o sprzety Nie ma innej opcji!!
Pierwsze zakupy już zrobione, od czerwca zabieram sie ostro do pracy, postępy wrzucę, jak będzie się czym jeszcze pochwalić
Kaucz - 26-05-2016, 22:54
On ostatnio na allegro był. Stałeś się jego nowym właścicielem czy badałeś rynek?
|
|
|