To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Carisma 1.8 GDi ---> GALANT ;)

antykrystek - 24-05-2016, 19:21
Temat postu: Carisma 1.8 GDi ---> GALANT ;)
Witam miłośników Galantów :)
Na wstępie chciałbym napisać, że aktualnie jestem posiadaczem nerwowej i irytującej Mitsubishi Carisma 1.8 GDI. Piszę nerwowa i irytująca, ponieważ posiadam już ją prawie 4 lata, i mam jej dość. W tym czasie zrobiłem nią około 40k km, robiłem już zawieszenie, obroty falują przez cały czas (podobno to norma w tych silnikach :P ) problem z wentylatorami, podejrzewam że elektryka też nieźle namieszana :P auto na ciepłym mi gaśnie, nie chce odpalać, wymieniłem filtr paliwa (2x), termostat, ponieważ nie otwierało mi wgl na krótki obieg, po wymianie otwierało, ale dalej problem z wentylatorami, które się nie włączają wgl. Oba czujniki temperatury, i nic. Mechanik stawia na rozrząd. Nawet na zimnym jest problem z odpaleniem, pali za 2-3 razem dopiero. Po dojechaniu do pracy/dziewczyny nie ma mowy o tym, aby normalnie odpaliła bez wcześniejszego ostygnięcia. Powiedziałem sobie dość. Czas na coś nowego, lepszego :)

Przymierzam się właśnie do kupienia Miśka. Naczytałem się dość sporo o VIII generacji. Jednak mam parę pytań.
Wiem czym charakteryzuje się wersja Nardi Torino. To nie tylko kokpit drewnopodobny, czy to folia jak to pisali niektórzy w innych wątkach. To jeszcze gałka biegów, ręczny, kierownica. Z tego co widziałem na paru zdjęciach tego typu wykończenia, to było zawsze w skórze. Czy czarnej, czy jasnej. Nie było w welurze?
Kolejne pytanie które chodzi mi po głowie, czy Nardi były produkowane wersje Sport Edition/Avance? Czy tylko wersja Eleganta?
Wiem że chciałbym kupić z silnikiem 2,5 V6 A/T Tip, podobają mi się budziki Hi-Contrast, jakby była jeszcze wersja z Xenonami by było miodzio :) Oczywiście bez instalacji, jakbym chciał kupić sobie coś w gazie, pojechałbym do Neonetu bądź Media Ekspertu kupił Amice czy coś w tym stylu :D

Jeżeli pomyliłem działy, przepraszam, jestem nowy na forum :) Proszę o przekierowanie.
Czekam na odpowiedzi, za które z góry dziękuję :)

Hugo - 24-05-2016, 19:40

Wersja Nardi Torino występowała również w welurach, najczęściej wersje na kraje skandynawskie. Wersje Sport Edition/Avance nie wychodziły z pakietem Nardi Torino. W Galancie EA nie było xenonów nawet za dopłatą.
antykrystek - 24-05-2016, 19:45

To mnie kolego nie pocieszyłeś :(
Czyli zostałoby znaleźć kupić wersję sport/avance i ewentualnie wymienić środek na nardi torino :/

Hugo - 24-05-2016, 21:03

antykrystek napisał/a:
Czyli zostałoby znaleźć kupić wersję sport/avance i ewentualnie wymienić środek na nardi torino :/
Dokładnie, ja tak zrobiłem.
antykrystek - 24-05-2016, 23:55

A możesz, lub możecie mi powiedzieć jak to jest z tym zawieszeniem wielowahaczowym? Jest i z przodu i z tylu? I po ile wahaczy na strone idzie, przod/tyl.
robertdg - 25-05-2016, 06:49

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=53072

3 wahacze na koło z przodu
4 wahacze na koło z tyłu