To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A]szukam uszczelki do przedniej szyby?

Anonymous - 05-03-2007, 22:57
Temat postu: [E33A]szukam uszczelki do przedniej szyby?
bo na allegro jakos nie moge sie dogadac, a w krk na szrotach nie ma rozbitych galantow
Matejko - 06-03-2007, 00:11

jedz gdzie szyby dorabiaja dopasuja z metra z czegos innego - zaplacisz ok 50zl za nowa - bo rozumiem ze chodzi o te miedzy dachem a szyba?
Anonymous - 06-03-2007, 09:49

dokladnie , o tą chodzi,
dzieki biore panoramefim i juz szukam,

edit:
kurde dzwonilem do kazdego co widzialem i nikt nie powiedzial przyjdz pan na 100%% zrobimy, tylko trzeba pryzjechac zobaczyc czy cos mozna zrobic, ble ble ble

szubab - 17-04-2007, 10:19

Mam podobny proble ze swoimi uszczelkami w Galancie. Właśnie na warsztacie zajmującym się wymianą szyb, powiedzieli mi, żebym sobie ze szrotu wykombinował jakieś orginalne to mi założą.
Ciekaw jestem kscman czy Tobie udało się rozwiązać ten problem, może ci moi fachowcy byli do bani albo pytałem ich po fajrancie?

Anonymous - 21-05-2007, 20:11

Kurde, mialem rozwiązanie, na DObrgeo Pasterza jest serwis co powiedzili mi ze to mi zrobia, ale musze im auto od rana zostawic, a niestety wtedy jak bylem nie moglem, i nie moge sie zebrac od tamtej pory,

mieli duzo uszczelek, i jedna z nich byla prawie identyczna, Ogulnie podzwon po serwisach z szybami, napewno wktoryms zrobią

deejay - 29-05-2007, 21:35

Witam panowie jesli chodzi o uszczelki w galu to niema tam uszczelek z tego co wiem , tylko są tam listewki wykończeniowe a szyba jest wklejana ! Ostatnio malowałem swoje auto i wyciągałem szybe ale już nie założyłem na nia tych listewek tylko kupiłem uszczelke na metry { 6 zł/m } taką uniwersalną tzw. z języczkie i wygląda lepiej niż fabryczne te listewki bomba :lol: Polecam
Anonymous - 12-06-2007, 15:29
Temat postu: ooo jak dobrze ;P
No widzicie jak trafiłem - Panowie, zerwałem sobie te badziewne listwy a właściwie wiatr mi je zerwał przed 15 minutami jechalem jakies 150km/h i zauwarzyłem ze listwa z lewej strony się odrywa... Gdzie mozna kupić tą uszczelkę "z języczkiem ? czy trudno to sie montuje ? pomożecie ? Pozdrawiam :)
deejay - 12-06-2007, 22:22
Temat postu: Uszczelka
Ogladnij mojego Gala własnie z taka uszczelką jak to wyglada naprawde rewelacja 6zł/m i po krzyku http://www.fotosik.pl/pok...1308be6fa5.html
Anonymous - 12-06-2007, 22:27
Temat postu: Hmmm
sam ja włożyłeś i wyjąłeś ? Wiesz... dzis pytałem ile kosztuje zmiana uszczelki... powiedzieli mi ze uszczelka 10zl, ale wyjecie i włożenie szyby na ich ryzyko 200zl :/ :/ :/ a nie stać mnie na tyle... :( nie teraz....
deejay - 12-06-2007, 22:34
Temat postu: uszczelka
pracuje w serwisie i wiesz jak to jest wszystko po znajomosci :wink: za przysłowiowe piwko :lol:
Anonymous - 12-06-2007, 22:37
Temat postu: Marzenie...
Też bym tak chciał :( nie da sie nic załatwić żebym miał taniej ?:> Odrazu sprawdzilibyście mi nawiewy :)
deejay - 12-06-2007, 22:37
Temat postu: uszczelka
a z szybą musisz uważac bo jest cięzko w niektórych miejscach szczególnie na dole na podszybiu :? trzeba uwazac i robic to z wyczuciem wiec daj to lepiej w dobre rece :wink: powodzenia