[04-13]Colt CZx - Wymina opon i buczenie.
Pawlik84 - 31-05-2016, 17:58 Temat postu: Wymina opon i buczenie. Witam. Zakupiłem nowe 4 opony letnie do mojego colta. Wcześniej kilkanaście dni jeździłem na zimówkach bo na takich go kupiłem. Wiadoma sprawa opony się lepią i wydostawał się wraz ze wzrostem prędkości nieprzyjemny szum a w ciepły dzień 28C przy prędkości 80-100km i wyżej o komforcie jady można zapomnieć.
Dziś po wymianie mam buczenie które rozpoczyna się od prędkości 85 a kończy 87 +/1 1km. Wcześniejsze prędkości i późniejsze od 90km jest wszystko ok. Wcześniej tego nie słyszałem, chyba ze hałas zimówek bardziej nakrywał te buczenie i nie wpadło mi w ucho. Czyżby trefne nowe opony? Czy może jest gdzieś luz, albo coś od silnik, łożysko (słyszałem że łzyska mogą mieć takie objawy że wyją przy określonej prędkości - pokręcę kołami na podnośniku)? - sprawdzę jeszcze czy na innych biegach też tak mam....
tomusn - 31-05-2016, 23:32
dziwna sprawa, jakie oponki?
Pawlik84 - 01-06-2016, 07:52
Dębica presto. Dziś jeszcze uniosę auto i pokręcę ile sił kołami. Podejrzewam tylne, bo przy wymianie tarcz i klocków gdy kręciłem kołem lekko - jakoś dziwnie szumiało.
Na innym z forów wyczytałem że to możliwe rzadko spotykane zjawisko kończącego się łożyska (identyczne objawy). Chłopak wymienił i jak ręką odjął - sprawdzę to.
Krzyzak - 01-06-2016, 09:02
łożyska to wyją przy każdej prędkości a najbardziej na zakrętach
kupiłeś głośne opony i musisz z tym żyć - po to są wskaźniki głośności/zużycia paliwa/prowadzenia w deszczu by z nich korzystać
ciesz się, że nie masz np. chińskich opon triangle - mnie od nich bolała głowa, rezonans przy 50km/h był nie do zniesienia...
Pawlik84 - 01-06-2016, 09:50
Krzyzak napisał/a: | łożyska to wyją przy każdej prędkości a najbardziej na zakrętach
kupiłeś głośne opony i musisz z tym żyć - po to są wskaźniki głośności/zużycia paliwa/prowadzenia w deszczu by z nich korzystać
ciesz się, że nie masz np. chińskich opon triangle - mnie od nich bolała głowa, rezonans przy 50km/h był nie do zniesienia... |
Wątpię aby to były opony. Są ciche. Hałas jest tylko w granicach 85-87km/h do tej prędkości i zaraz po niej hałasu nie ma. Opony lipne hałasują już od 50-60km i narasta hałas wraz z prędkością.
Krzyzak - 01-06-2016, 13:08
zależy - niektóre np. przy 80 mają swoje apogeum - miałem tak z oponami nexen
Pawlik84 - 03-06-2016, 09:14
Dokonałem podmianki na nowe bieżnikowane dla testu - efekt ten sam 85-87km/h mam wyraźne buczenie-huczenie. Dlatego opony chyba nie mają tutaj na to wpływu.
Podejrzewam łożysko ale nie wiem które, siłą ramion gdy kręcę wszystkie koła nic nie słyszą (ze wcześniejszego doświadczenia wystarczyło lekko zakręcić i już łożysko się odzywało), może coś na Osi się dzieje? Na każdym biegu nawet na luzie ten sam objaw.
gdy skręcam w lewo mam wrażenie że już przy prędkości 60km słychać huczenie i po wyprostowaniu cichnie... ale to takie wrażenie.
mam wrażenie że między 60 a 80 km słyszę czasami pulsacyjne huczenie?
Krzyzak - 03-06-2016, 10:42
Może felga ma bicie?
robertdg - 03-06-2016, 11:03
Jaki rozmiar opon zimowych a jaki letnich
Pawlik84 napisał/a: | Podejrzewam łożysko ale nie wiem które, siłą ramion gdy kręcę wszystkie koła nic nie słyszą (ze wcześniejszego doświadczenia wystarczyło lekko zakręcić i już łożysko się odzywało), może coś na Osi się dzieje? Na każdym biegu nawet na luzie ten sam objaw.
gdy skręcam w lewo mam wrażenie że już przy prędkości 60km słychać huczenie i po wyprostowaniu cichnie... ale to takie wrażenie.
| Chwyć za zwrotnice i ręką kręć koło, jezeli bedziesz na zwrotnicy odczuwał delikatne dudnienie, wibracje, etc to będzie efekt przenoszony od łożyska, analogicznie możesz sprawdzić tak każde koło, łożysko nie powinno generować luzów, szumów ani wibracji na elementach zawieszenia.
Pawlik84 - 03-06-2016, 11:23
Krzyzak napisał/a: | Może felga ma bicie? |
Felg nie sprawdzałem. Czy felga by huczała? Na pewno to sprawdzę. Wydaje mi się jakby to była felga to by drżało auto gdy huczy przy prędkości 85km...?
[ Dodano: 03-06-2016, 11:29 ]
robertdg napisał/a: | Jaki rozmiar opon zimowych a jaki letnich
Chwyć za zwrotnice i ręką kręć koło, jezeli bedziesz na zwrotnicy odczuwał delikatne dudnienie, wibracje, etc to będzie efekt przenoszony od łożyska, analogicznie możesz sprawdzić tak każde koło, łożysko nie powinno generować luzów, szumów ani wibracji na elementach zawieszenia. |
Inne były zimowe i inne są letnie. Zimowe 195/60/15 a letnie 185/55/15 . Nie zamontowałem zalecanych 195/50/15. Fakt że zimowe się kleiły i w zasadzie nie wiem czy słyszałem takie objawy przy tych prędkościach. Zimówki miały 3 lata więc troszkę mógł bieżnik się ukształcić że huczenie nie było aż tak wyczuwalne...?
Popatrzę z tą zwrotnicą.
Mam pytanie: czy jest możliwe że łożysko odzywało by się dopiero przy 85km/h?
All Bandy - 03-06-2016, 13:18
Dobrze Koledzy radzą z łożyskiem...
Proponuję także sprawdzić czy nowa opona nie jest mimośrodowa. Wówczas mało doświadczony oponiarz na to nie zwróci uwagi, dolepi tylko ewentualne przeciwwagi (odważniki), powie Ci, że felga jest prosta i po sprawie... Teoretycznie.
Najtaniej i najprościej przełóż koła z tylnej na osi na oś przednią i krótka przejażdżka. Wówczas wszystko się okaże. W przypadku, kiedy w opnie pęknie drut wewnętrzny przy większej będziesz czuł drgania kierownicy. Nieprzyjemne to zjawisko...
Pawlik84 - 03-06-2016, 13:59
Sprobuje podmianki przód na tył. Tylko co to da. Co wykluczy? Opony?
All Bandy - 03-06-2016, 15:01
Pawlik84 napisał/a: | Sprobuje podmianki przód na tył. Tylko co to da. Co wykluczy? Opony? |
Jeśli buczenie będzie z tyłu musisz się wówczas przyglądnąć łożysku. Pytanie z ciekawości: jaki ma przebieg Twój pojazd?
Jeśli "bicie" koła wyczujesz z przodu pojazdu masz zatem jasny obraz, że problem leży w konkretnym kole i łożysko jest ok. Zatem naprawa znacznie tańsza i prostsza...
Pawlik84 - 03-06-2016, 15:25
Auto ma autentyczne 151kkm. Z tym buczeniem jest tak że ja nie mogę zlokalizować jadąc skąd ten dźwięk się wydobywa? Jechał ze mną kolega siedział z tyłu i mówił że raz prawa raz lewa strona - ale ostatecznie chyba stwierdził że to strona od pasażera tył. Natomiast drugi magik też wskazuje na stronę pasażera ale bardziej przód. Ja jako kierowca słyszę wszędzie - im bardziej kombinuję tym coraz dziwniejsze mam doznania - nawet śmie stwierdzić że gdy skręcam przy 85km w prawo (wówczas łożyska prawe są odciążone) mam wrażenie że to lekko ustaje i wzrasta jak wykręcam na prosto. Typowy defekt łożyska. Jutro postaram się odwiedzić zaprzyjaźnioną stację diagnostyczną i zobaczmy co oni powiedzą. Niby ni wielkiego ale wkurza gdy jadę eco drivingiem .
[ Dodano: 04-06-2016, 13:01 ]
Po wizycie na diagnostyce panowie stwierdzili huczenie tylnych łożysk szczegulnie od strony pasazera. Musze wymienic łożyska 2 szt. Z przodu nie huczą ale podejrzewam ze i na nie tez przyjdzie czas. Dam znac po wymianie jaki efekt to dalo.
|
|
|