To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Buzzer świateł

Piniata - 18-06-2016, 14:35
Temat postu: Buzzer świateł
Może dla nie których to będzie już nudne ale nie mogę odnaleźć buzzera świateł.
Przegrzebałem fora i nic nie ma o jego lokalizacji a jeśli już to wskazówki są mylne. Nie ma go na podszybiu ani w konsoli środkowej , co wydawało by się bardziej logiczne .Może ktoś go namierzył to proszę o wskazówki.
Pajero II long 94 - nic nie było majstrowane od nowości aż go nabyłem.

brzyydal - 24-06-2016, 23:52

Instrukcjia obslugi rzecze: Behind center of dash, on reinforcement bracket. ;)
Piniata - 25-06-2016, 05:05

Czyli? gdzie ? bo dla mnie centrum deski rozdzielczej to miejsce za radiem. To tam nie ma. za kompasem itp. nie ma.
Sorry, to może jest irytujące ale gdzie jest to pudło schowane ?

plecho1 - 25-06-2016, 06:40

Najprawdopodobniej jest w skrzynce bezpiecznikowej w kabinie. Ale po co Ci wiedzieć gdzie jest? Jeśli nie działa jak powinien, to najprawdopodobniej wina krańcówki w drzwiach kierowcy, temat wałkowany setki razy na forum odnośnie innych Miśków. Krańcówka jest dwuobwodowa, obsługuje obwód światła w kabinie oraz obwód tego buzera oraz kontrolki w zegarach. Często śniedzieje w środku i może przestać działać jeden z tych obwodów a drugi będzie wtedy działał normalnie. Powinno wystarczyć rozebranie jej i wyczyszczenie lub wymiana na nowa taką samą. Aby jeszcze dokładnie to sprawdzić, to wykręć ją z auta i odepnij od niej kostkę z przewodami oraz przewody z tej kostki połącz z masą auta. Jeśli wtedy na włączonych światłach i zgaszonym silniku buzer się odezwie, to będzie znaczyło, że krańcówka do czyszczenia lub wymiany jak nie będzie już co czyścić.
Tu jest fajny temat o problemach z krańcówką ale niestety fotki przestały działać http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=80583

Piniata - 27-06-2016, 14:57

Dzięki za info. Nie pomogło ale liczą się dobre chęci .
majner - 05-10-2017, 22:14

Witam,
U mnie jest z lewej strony koło bezpieczników