To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Ubezpieczenia - Gdzie najtaniej Galanta 2.5 V6?

ma_ko - 30-06-2016, 20:48
Temat postu: Gdzie najtaniej Galanta 2.5 V6?
Jak w temacie, dzwoniłem dziś do znajomej multiagentki to kazała przesłać dokumenty i mówi że coś wynajdzie na jutro ale pytam się narazie was gdzie macie ubezpieczone wasze Miśki i ile płacicie?

Dodam że mam prawo jazdy dopiero rok więc zniżek narazie żadnych, więc chyba zarejestruje autko na wspołwłaściciela z ojcem który już dawno osiągnał te 60%. Mimo wszystko te wszystkie rankomaty to o kant dupy rozbić bo najtaniej co mi wymyślili to to samo OC+NWW za 2500zł -.-

znalazłem taki kilkuletni temat i tu padały znacznie ciekawsze kwoty: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=76466

eremita - 30-06-2016, 21:59

Ile :shock:
Ja dalem 899 za OC AC NW
Jak masz konto w Mbanku to tam spróbuj.

ma_ko - 01-07-2016, 11:37

No dzisiaj zrobiłem kalkulacje, dałem ojca jako współwłaściciela i wyliczylo ratę koło 160zł ale miesieczną -.- szukam dalej
apg2312 - 01-07-2016, 17:07

eremita napisał/a:
Jak masz konto w Mbanku to tam spróbuj.

Dokładnie. Warto założyć konto choćby ze względu na niskie w porównaniu do konkurencji stawki ubezpieczeń. mBank współpracuje z Axa Ubezpieczenia (nie mylić z Axa Direct), i stawki OC są dla klientów mBanku naprawdę atrakcyjne.
OC na Carismę kończy mi się dzisiaj, 1 lipca. Jazda bezszkodowa, zniżki 60 %
HDI, gdzie dotąd (8 lat, 2 auta po kolei) miałem wykupione ubezpieczenie zaproponowało mi jako stałemu klientowi super ofertę przedłużenia : podniosło stawkę z 630 na 864 zł !!!!
U mojej agentki po przeliczeniu ofert najtaniej by wyszła Proama - coś 730 zł
W Axa Ubezpieczenia (ale jestem klientem mBanku) zapłaciłem 588 zł na dwie raty (gdybym płacił jednorazowo to tylko 562 zł). I to za "czyste" OC, bez NW, Assistance, opon, pomocy prawnej i innych dodatków, które są w ofercie innych ubezpieczycieli i z których zazwyczaj nie da się zrezygnować. Ale dodatkowe ubezpieczenia można w razie potrzeby dokupić, jeśli komuś są potrzebne.

Wiem, post wygląda jak reklama mBanku i Axy, ale to co napisałem powyżej jest faktem.

eremita - 01-07-2016, 19:20

Jedyny minus Mbanku to że nie chcieli dać na gala AC bo za stary :?
Stówa - 03-07-2016, 00:55

Spróbuj w PZU, tam jest dość nieźle ;)
mkm - 03-07-2016, 12:17

nie ma co "spróbuj, poszukaj, rankomaty, prównania" itp.

Jeżeli kolega jest przed 30-tka, prawo jazdy ma "dopiero co" to mówiąc delikatnie ma przechlapane.

Kolega w Krakwie za 1300ccm płaci 890zł za samo OC czyli prawie 2x tyle co ja za 3litry z pełnymi zniżkami i bez zwyżek.
Współwłasność tez już nie wszędzie przechodzi :wink:

ma_ko, zaufaj "multiagentce".
Jak to znajoma to znajdzie Ci najkorzystniejszą ofertę, a jak bardzo dobra znajoma to zrezygnuje z kilku procent prowizji :wink:

ma_ko - 04-07-2016, 16:08

Agentka zaproponowała mi PZU za ~1200zł, przy zniżkach współwłaściciela, symulacja mBanku (AXA) daje wynik 170zł rata miesięczna więc jeszcze więcej, myślałem że się zmieszczę w 1000zł ale chyba nie da rady -.-
apg2312 - 04-07-2016, 16:14

ma_ko napisał/a:
symulacja mBanku (AXA) daje wynik 170zł rata miesięczna

Nie symuluj, tylko "porozmawiaj z ekspertem", czyli zamów telefoniczną rozmowę z konsultantem, niech Ci wyliczy składkę. Wtedy będziesz wiedział na czym stoisz.
Wszelkie kalkulatory to wiesz co sobie możesz z nimi zrobić ;)
Ale też bierz pod uwagę to, co napisał mkm :
mkm napisał/a:
Jeżeli kolega jest przed 30-tka, prawo jazdy ma "dopiero co" to mówiąc delikatnie ma przechlapane.

Jak to jeszcze pierwsze auto, lub miałeś jakąś kolizję/wypadek w ciągu ostatnich 2-3 lat...

telewizoor - 04-07-2016, 16:39

Ja mam 22lata, jak kupiłem galanta miałem 20(albo 21? :lol: ) - jest to mój pierwszy samochód.
Tata wpisany jako współwłaściciel. Teraz płacę 580zł - zdarzyło mi się lekko puknąć gościa więc bez tej przygody byłoby lekko ponad 500. I teraz pytanie jakim cudem kumpel za opla tigre 1.4 płaci więcej niż ja :roll: Ubezpieczam w AXA Direct, poprzedni właściciel tam ubezpieczał i po kupnie oc przeszło na mnie.

PS Dokładnie oc+nw i jakieś tam pierdoły wychodzi koło 620zł

Kmer - 16-07-2016, 20:27

Ja wczoraj zakupiłem kontynuacje ubezpieczenia w Link4 przy pelnych znizkach OC+NW wyszlo mi 565,41 zl plus abonament na rok NaviExpert auto EA5W
staszq2 - 02-08-2016, 19:30

Kmer napisał/a:
Link4 przy pelnych znizkach OC+NW wyszlo mi 565,41 zl plus abonament na rok NaviExpert auto EA5W

A mówią, że w PZU drogo jest heh :mrgreen: a tu proszę nawet abonament na nawigację dają