To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - galant 2,0 nie pali mi na jeden cylider

ubro - 05-07-2016, 17:16
Temat postu: galant 2,0 nie pali mi na jeden cylider
mam galanta 2,0 1999 rok jest zagazowany niepali mi na jeden cylinedr ale tylko na bezynie na gazie chodzi na 4 i nie wiem co jest wymieniłem wtrysk ale to nic nie dało

może ktoś podpowie gdzie jest sterownik wtrysków

robertdg - 05-07-2016, 18:10

Sterownik jest w srodkowym tunelu z przodu widoczny od strony pedału gazu, trzeba rozebrac oba boczki konsoli centralnej, wykrecic sterownk i goi wysunac w strone kierowcy
ubro - 05-07-2016, 18:39

dzieki wielkie
Pini - 05-07-2016, 20:49

Podepne się pod temat, bo mam dokładnie te same objawy, co ubro. Zagazowany 2,0 na gazie śmiga idealnie, ale przy benzynie już tak nie jest. Wyraźnie pracuje na 3 cylindrach, a wyskakujący check engine pokazuje błąd P0301 - cylinder 1 misfire. Różnica u mnie jest taka, że nie dzieje się to zawsze. W zasadzie dzieje się to rzadko, najczęściej gdy silnik jest ciepły, np. od temp. zewnętrznej 30*+ lub po ostygnięciu po jeździe ale na tyle zimny, że nie przełącza się jeszcze na gaz.
Zamieniłem wtryskiwacze cylindrów 1 i 2 ale dalej błąd pojawia się ten sam, czyli P0301 - cylinder 1 misfire.
Ma może ktoś pomysł, czyja wina to może być ? przewodu paliwowego? sterownika? tuska? :D

szwagierr - 07-07-2016, 16:15

Sprawdź czy nie mąci komp gazowy - wyjmij go i zmostkuj przewody do wtryskiwaczy.
Możesz sprawdzić czy impulsy z komputera wychodzą na wtryskiwacz (np diodą), ale pamiętaj że gdy sterownik wykryje misfire na jakimś cylindrze, to wyłącza jego wtryskiwacz aby nie zalać katalizatora paliwem.