To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - Osłona tarcz do P2

Dracon40 - 14-07-2016, 23:42
Temat postu: Osłona tarcz do P2
Witam
Może ktoś to przerabiał. Wygniły osłony tarcz hamulcowych w P2 2,5 SWB. Korozja zrobiła swoje, a ceny nowych na tył podwajają wartość auta!!
Może ktoś coś o zamiennikach? Da się taniej?
O ile przód jeszcze jakoś przełknę.... bo to 180 zeta za szt. To tył.... raczej.... wiecie.... 520 za szt (!) to czysta herezja!

Może ktoś coś wie o zamiennikach na przód i tył?
Topić go nie topię, więc może bez osłon jeździć? Rada jakaś?

galeo1 - 10-10-2017, 21:23

Lata lecą a ceny osłon tarcz hamulcowych trzymają na e-pajero poziom japoński. Używki? Przednie - na zdjęciach się trzymają, tylne - nawet nie ma czego sfotografować. :wink:
Bizi78 - 10-10-2017, 21:37

galeo1 napisał/a:
Lata lecą a ceny osłon tarcz hamulcowych trzymają na e-pajero poziom japoński. Używki?

Nie wiem jak w PII ale np. do space star przedlifta przednich już nie produkują :shock: .
Dostępność w NL czy JP równe 0.
Ja bym się nie dziwił, że niektóre części z wiekiem do naszych miśków nie będą tanieć a nawet mogą drożeć jak białe kruki :wink: .

U-96 - 22-10-2017, 10:27

Szanowni

Ostatnimi czasy wymieniałem cały zawias i polibusze na poliuretan
przy okazji przyglądałem się nieszczęsnym osłonom tylnych tarcz
(u mnie jeszcze jakoś się trzymają .....)
Ale uważam że przy odrobinie zmysłu technicznego, arkuszu blachy, szlifierce kątowej i migomacie w garażu można wyrzeźbić nowe, własne , ładne , amerykańskie :lol:
I jeszcze plusem jest to że nie trzeba wyorywać półosi z mostu...bo przy oryginalnych jest to konieczne, i może się okazać że również trzeba wtedy zmienić łożyska i uszczelniacze co znacznie podroży koszt naprawy
A własne tuningowe można przykręcić np. do flanszy mostu i/lub jarzma zacisku hamulcowego