Nasze Miśki - Czarny Diabeł EA5A
czarny_diabeł - 25-07-2016, 21:44 Temat postu: Czarny Diabeł EA5A Witam,
Galant chodził za mną od kilku lat. Dzielnie opierałem się pokusom kupienia okazyjnie innych samochodów. Gdybym szukał samochodu, kupił bym już dawno, ale ja szukałem Galanta. W końcu moje marzenie się spełniło. Po półrocznym przeglądaniu dzień w dzień serwisów ogłoszeniowych ukazał się on. Od razu wiedziałem, że to jest to! Zadzwoniłem i powiedziałem, że przyjeżdżam. Wyruszyłem z samego rana, bo wiem, jakie jest parcie na ten model. Po pół godziny od ogłoszenia byłem piątą osobą, która dzwoniła. Postawiłem wszystko na jedną kartę i podjechałem pod komis o 10 rano, gdy inny spokojnie pracowali i zastanawiali się czy go brać, ja już nie dałem go sobie wyszarpać. Dobiłem targu. Było to kilka dni temu a ciągle mam banan na twarzy. Dzisiaj odebrałem tablice:). Koniec żartów. Oto On, posłaniec ciemności - Czarny Diabeł :>
Wiem, że niektórzy ostrzyli sobie ząbki (telefony nie przestawały dzwonić), ale tym razem to ja byłem szybszy, nie było czasu na zastanawianie się. Wybaczcie, też kilka razy się zastanawiałem a ktoś zwinął mi auto sprzed nosa.
Nie jest to auto z salonu, rdza bierze podwozie, nadkola i kielichy. Bez skóry i tiptronica, uszkodzona pompka sprzęgła, lekko cykały zawory, drzwi w innym kolorze. Dla mnie był jednak jak piękna kobieta, która potrzebuje opieki i ode mnie tą opiekę dostanie.
Na dzień dobry zrobiłem kielichy i nadkola. W planach po odebraniu naprawić pompkę sprzęgła i łożysko w kole, rozrząd i płyny. Do tego gaz a przed zimą zabezpieczyć podwozie. Na razie wracam do czytania forum, bo kilka rzeczy jeszcze mam do poprawy. Do zobaczenia na drodze
marcin_87 - 25-07-2016, 21:51
jest moc powodzenia w opiece
mkm - 25-07-2016, 22:02
też dzwoniłem - ale już było "po ptokach"
Gratuluję - trafiła Ci się prawdziwa okazja
bialyjayz - 25-07-2016, 22:13
Gratki to za ile wkońcu poszedł, jeśli można także pamiętam go z ogłoszenia, zdjęcia robiły robótkę
czarny_diabeł - 25-07-2016, 22:29
Poszedł za osiem, ale od razu 800 zostawiłem u blacharza i lakiernika. Jak pisałem jest trochę rzeczy do zrobienia, liczę, że powinienem się zamknąć w kwocie 15 tys, może trochę mniej, ale jak to już kiedyś przeczytałem, że dobry gal to z 17 musi kosztować no i jak nie liczę to wychodzi podobnie, bo nawet te super wypasione z ogłoszeń, po kilkanaście tysi i tak wymagały wkładu.
bialyjayz - 25-07-2016, 22:43
czarny_diabeł napisał/a: | Poszedł za osiem, ale od razu 800 zostawiłem u blacharza i lakiernika. Jak pisałem jest trochę rzeczy do zrobienia, liczę, że powinienem się zamknąć w kwocie 15 tys, może trochę mniej, ale jak to już kiedyś przeczytałem, że dobry gal to z 17 musi kosztować no i jak nie liczę to wychodzi podobnie, bo nawet te super wypasione z ogłoszeń, po kilkanaście tysi i tak wymagały wkładu. |
aj tam gadasz 17, za 16.400 dokładnie dwa i pół roku temu ideał
Hugo - 25-07-2016, 22:45
Nie ma okazji Taka prawda. Suma summarum, wyjdzie tyle co musi wyjść.
deejay - 25-07-2016, 23:20
Znowu "czarnuch" we Wrocławiu będzie śmigał
Bezawaryjności życzę
areksz121 - 26-07-2016, 04:10
Też tak pojechałem i kupiłem swojego W 2010 za 720 ojro i 324tys na blacie Swoje przejechał i nadal służy. Raczej ciężko znaleźć jakiegokolwiek Gala, żeby nie wymagał wkładu
Gratulacje, niech maszyna nie zawodzi, przyczepności
Krzyzak - 26-07-2016, 08:25
Ja po kupnie renówki już wiem, że następne auto - takie na zimę, którego nie szkoda na sól - to i tak będzie Galant V6 automat. Nie psuje się, potrafię go serwisować z zamkniętymi oczami, pięknie wygląda, wygodnie się jeździ a od czasu jak istnieją instalacje 4 gen i wyżej to można podróżować tanio pomimo dużego silnika. A jak zgnije to będzie baza części do obecnych...
eremita - 26-07-2016, 09:13
Gratulację i bezawaryjności życzę
Hugo napisał/a: | Nie ma okazji Taka prawda. Suma summarum, wyjdzie tyle co musi wyjść. |
W 100 % się zgadzam
wookash83 - 26-07-2016, 09:55
wow wygląda super gratuluje refleksu!
Sunderland86 - 27-07-2016, 09:07
Mimo wieku zadbany gal przyciąga wzrok.
Bezawaryjności
mkm - 20-11-2016, 22:58
czarny_diabeł, jak się autko sprawuje?
Paweł84 - 20-11-2016, 23:42
pas przedni już prosty
fajny czarnuch
bezawaryjności życzę !!!