To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] problem z 5 biegiem

maniak - 01-08-2016, 10:16
Temat postu: [II 2.0 DID] problem z 5 biegiem
Witam,
wczoraj zauważyłem że podczas jazdy wyskakuje 5 bieg. zdarzyło się to kilka razy, po przejechaniu kilkunastu km problem się nasilił + pojawiły się trudności z wrzuceniem biegu ( zgrzyty) czasami uda się włączyć 5 przytrzymując ręką. Byłem w 3 warsztatach ale wszyscy chcą zacząć od wyjmowania skrzyni... czytałem gdzieś że to może być wina tulejek na wodziku, po za tym do 5 biegu podobno jest dostęp bez wyjmowania skrzyni? co Wy o tym sądzicie? jak zdiagnozować najlepiej usterkę?

[ Dodano: 05-08-2016, 07:38 ]
Wczoraj zauważyłem spory wyciek z simeringu półosi. Wydaje mi się że problem z 5 piątym biegiem może być spowodowany niskim stanem oleju w skrzyni... samochód oddany do mechanika.. jutro będzie rozwiązanie zagadki. Miał ktoś podobnie że przez niski poziom oleju pojawił sie problem z biegami?

alojso - 05-08-2016, 09:34

Nie powiem Ci czy jedno jest związane z drugim, ale jeśli jeździłeś pewien czas na małej ilości oleju w skrzyni, to radziłbym zalać teraz razem z olejem jakiegoś środka do odbudowy powierzchni trących - ceramizer, ceramizator, xado, ceramiczna ochrona skrzyni itd - jest trochę tych preparatów na rynku.
maniak - 06-08-2016, 13:52

Po wymianie simeringu i oleju problem niestety nie rozwiązany. Podejrzewam, że z powodu niskiego stanu oleju piątka się przytarła.. dziś odstawiłem samochód do fachowca od skrzyni... podejrzewam że bez regeneracji się nie obejdzie... czyli koszt min 3 tyś..masakra..