To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Techniczne - Instalacja audio - schemat

AJab - 01-08-2016, 14:11
Temat postu: Instalacja audio - schemat
Witam,

Jestem zupełnie nowym forumowiczem. Nietypowym, utajnionym właścicielem ASX we francuskiej obudowie - Citroen Aircross.

Chciałem zmienić zastane w aucie plastykowe głośniki i w tym celu zakupiłem komplet JBL wraz ze zwrotnicami.

Moje pytanie brzmi, czy istniejąca instalacja w drzwiach przednich (głośniki nisko-śreniotonowe i tweetery) posiada gdzieś fabryczne zwrotnice. Chciałbym wykorzystać okablowanie i nie wiem jak to zrobić.
Czy nowy głośnik nisko-średniotonowy podłączyć do istniejącego kabla przez nową zwrotnicę i do niej podłączyć nowym przewodem tweeter?

AJ

tokyo - 02-08-2016, 04:15

Witam
Fabryczne glosniki nie posiadaja zadnej zwrotnicy ( nie liczac kondensatorow na tweeterach
Po zalozeniu systemu Rockford kazdy glosnik ma swoja aktywna zwrotnice wraz z wzmacniaczem i jest ich 8
Jezeli chcialbys zalozyc zwrotnice to najlepiej w drzwiach, jest tam miejsce

AJab - 02-08-2016, 10:57

Bardzo dziękuję,

Chciałbym upewnić się tylko: przewód od teraźniejsze głośnika mogę podłączyć jako wejście do zrotnicy i od niej, dwoma nowymi przewodami do nowych glosnikow?

szczypior77 - 18-09-2016, 12:54

I jak wyszła modernizacja? jestem zainteresowany rozbudową. Jakich części użyłeś, jaki efekt uzyskałeś?