ASX Techniczne - Instalacja audio - schemat
AJab - 01-08-2016, 14:11 Temat postu: Instalacja audio - schemat Witam,
Jestem zupełnie nowym forumowiczem. Nietypowym, utajnionym właścicielem ASX we francuskiej obudowie - Citroen Aircross.
Chciałem zmienić zastane w aucie plastykowe głośniki i w tym celu zakupiłem komplet JBL wraz ze zwrotnicami.
Moje pytanie brzmi, czy istniejąca instalacja w drzwiach przednich (głośniki nisko-śreniotonowe i tweetery) posiada gdzieś fabryczne zwrotnice. Chciałbym wykorzystać okablowanie i nie wiem jak to zrobić.
Czy nowy głośnik nisko-średniotonowy podłączyć do istniejącego kabla przez nową zwrotnicę i do niej podłączyć nowym przewodem tweeter?
AJ
tokyo - 02-08-2016, 04:15
Witam
Fabryczne glosniki nie posiadaja zadnej zwrotnicy ( nie liczac kondensatorow na tweeterach
Po zalozeniu systemu Rockford kazdy glosnik ma swoja aktywna zwrotnice wraz z wzmacniaczem i jest ich 8
Jezeli chcialbys zalozyc zwrotnice to najlepiej w drzwiach, jest tam miejsce
AJab - 02-08-2016, 10:57
Bardzo dziękuję,
Chciałbym upewnić się tylko: przewód od teraźniejsze głośnika mogę podłączyć jako wejście do zrotnicy i od niej, dwoma nowymi przewodami do nowych glosnikow?
szczypior77 - 18-09-2016, 12:54
I jak wyszła modernizacja? jestem zainteresowany rozbudową. Jakich części użyłeś, jaki efekt uzyskałeś?
|
|
|