To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Problem z hamulcami

Aleksander1965 - 17-08-2016, 12:45
Temat postu: Problem z hamulcami
Już ręce mi opadają ....Panowie wymieniłem tarcze przednie ,tylnie i klocki przejechane 200km tarcze przednie pokrzywione(tarcze Bosch) Wymiana na Textar klocki ATE przejechane 2000km tarcze pokrzywione toczenie nic nie daje krzywią sie ponownie.Sprawdzenie czujnikiem piast jedna z nich krzywa bicie 4 Setki.Ok wymiana piasty i ponownie tarcze przednie ATE klocki TRW Wyważenie przednich kół 18stek trasa Wiedeń i powrotna tarcze w drodze powrotnej podczas hamowania ponownie wykazuja oznaki bicia ...Poddałem sie.....Juz mi chodzi po głowie sprzedanie Miśka choć przy obecnych cenach z dużą stratą...Dodam,że po drodze nie było wody,deszczu,kałuż a hamowanie odbywało się delikatnie z użyciem silnika...
rezon - 18-08-2016, 23:04

To je Panie niezawodny japoński samochód :evil: Miałem to samo :(
Niech sprawdzą działanie tyłu - u mnie zacinający się tył (sprawdzany oczywiście przez ASO na przeglądach :evil: ) powodował nadmierne obciążenie przednich hamulców i szybkie wichrowanie oraz zużycie.
Możesz spróbować zestawu zwykłe tarcze EBC oraz klocki EBC Greenstuff. EBC daje gwarancję na tarcze pod warunkiem bicia do jakiejś wartości potwierdzonego przy montażu.
Tak dla porównania - to obecnie mam przy ponad 140kkm założone wciąż fabryczne klocki i tarcze z tyłu, fabryczne tarcze z przodu i od przebiegu 90kkm drugi komplet klocków. Ale to badziewna Skoda, a nie diamentowa jakoś(ć). I na pewno jeżdżę szybciej niż Outkiem, bo mi asfalt rozwinęli ;) przynajmniej w niektórych kierunkach ;)