Space Star Techniczne - [MSS 1.6] Wyciek paliwa - Zbiornik lub pompa
WooojaS - 22-08-2016, 07:16 Temat postu: [MSS 1.6] Wyciek paliwa - Zbiornik lub pompa Witajcie.
Posiada ktoś schemat konstrukcyjny baku lub powie jak to jest skonstruowne?
Mianowicie po zatankowaniu do pełna czuć pb na odległość oraz mam zacieku pod bakiem. Obstawiam, ze albo przy pompie sięrozszczelnił bak albo przy rurach... jakby nie było jak sie dostać? Pod tylna kanapą jest wgląd do pompy czy muszę bak zdejować?
Bizi78 - 22-08-2016, 09:48
Tutaj masz fotki poglądowe:
http://mitsubishi-motors....D010%26page%3D1
Do pompy dostaniesz się przez otwór pod kanapą.
Więcej info znajdziesz w manualu.
marecki338 - 22-08-2016, 21:21
pod siedzeniem tyłu jest klapka na 2 śruby . pływak z pompa paliwa trzyma plastikowa nakretka . uszczelnienie pływaka radze kupić w aso (50 zł )
http://www.autodoc.pl/cze...-vw/8694-1-9-t4
link jest z volvo
WooojaS - 23-08-2016, 12:36
OK, czyli wpierw kupuje uszczęlkę (tą droższą z linku jak rozumiem), zdejmuję kanapę i wymieniam tą uszczelkę co powinno pomóć...
zet-em - 23-08-2016, 18:25
Najpierw obejrzyj dokładnie połączenie wlewu paliwa z bakiem, być może unikniesz niepotrzebnych kosztów.
Wjedź na kanał i obejrzyj skąd te wycieki, potem główkuj co dalej.
Pozdr.
WooojaS - 25-08-2016, 09:20
Musiałbym bak zdjąc by zobaczyć skąd wycieki mam. A jezeli smierdzi mi w aucie to ta uszczelka może być strzałem w 10.
Patrząc na schemat, to rury wlewowe wchodza z prawej strony baku, a zacieki mam bardziej po środku... Okaże się na dniach
Hugo - 25-08-2016, 20:20
WooojaS, mi w Galancie capiało jak diabli benzyną. Też pierwsza myśl to nieszczelność przy pompie paliwa. Okazało się, że jełop na stacji benzynowej nie dokręcił korka wlewu paliwa
WooojaS - 27-08-2016, 07:47
No to zaczyna być ciekawiej. W okolo pompy wszystko suche, a przewody mokre. Tyle ze benzyna pójdzie w górę po przeowodach, bak od spodu cały mokry.. Zalałem pb na full w garazu i nic. Zadnych wycieków. Pojechałem do domu, dalej nic. Nic nie smierci... auto się mnie wystraszyło
Będę miał bak do zdjęcia finalnie...
|
|
|