To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Galanta! - Galant Avance 2.5 LPG - Solec Kujawski

skyrider - 27-08-2016, 14:55
Temat postu: Galant Avance 2.5 LPG - Solec Kujawski
Co sądzicie o tym aucie ?
Ja zauważyłem korozje na kielichach.
Czy warto to brać w tej cenie ?

Sprzedam Mitsubishi Galanta w wersji Avance

Kolor: fioletowa perła
I rej - 09.2003r
Przebieg: 191300km
Silnik 2.5 V6 benzyna + lpg

Wyposażenie:
- Elektryczne szyby przód, tył
- Elektrycznie regulowane i składane lusterka
- Skórzana tapicerka
- Elektryczne i podgrzewane fotele
- Klimatronic
- Tempomat
- Światła przeciwmgielne
- Centralny zamek z pilotem
- Zegary High Contrast

Jest to Galant po II lifcie, z pakietem Avance i oryginalnym korytkiem Mitsubishi do bagażnika, obniżony fabrycznie sprężynami H&R czerwonymi -35mm.
Auto jest wyposażone w instalację LPG sekwencyjną zamontowaną w warsztacie Auto Flesz w Lubiczu przy przebiegu 151tyś km (2 lata temu). Instalacja składa się ze sterownika LPG Tech, reduktora KME GOLD oraz wtrysków Barracuda (pojedyncze, w razie awarii można wymienić jedną sztukę a nie całą listwę!). Koszt założenia takiej instalacji to 3900zł (faktura do wglądu).

Samochód w moim posiadaniu jest od ponad dwóch lat, w tym czasie przeszedł szereg napraw bieżących, np:
- wymiana amortyzatorów z tyłu i elementów zawieszenia przód
- wymiana klocków (klocki tył ledwo wymienione, z przodu 15tys km temu)
- wymiana świec, regeneracja aparatu zapłonowego
- wymiana sprzęgła
- wymiana półosi
- wymiana pasków osprzętu, rolki napinacza, sprzęgiełka klimatyzacji

Rozrząd wymieniony rok temu, przy przebiegu 178336km
2.5 roku temu wykonana konserwacja podwozia i wymiana reperaturek tylnych nadkoli - nadkola bez rdzy.
Przegląd do 01.07.2017, OC do 26.11.2016

http://otomoto.pl/oferta/...n-ID6yvTGx.html

Cena: 15600 zł

Hugo - 27-08-2016, 20:32

Sprzedany.
dmi - 28-08-2016, 00:47

Szybko poszedl, ma ktos foty?
vSiMoN - 10-10-2016, 22:25

Ja go kupiłem :)
Tomasz87 - 18-10-2016, 08:31

vSiMoN napisał/a:
Ja go kupiłem :)

no to opowiadaj...
jak wrażenia... ?

vSiMoN - 18-10-2016, 23:19

Silnik ładnie, cicho, równo chodzi. Biegi w skrzyni wskakują bardzo ładnie. Wnętrze zadbane jedynymi minusami w środku to jakby odkruszony kawałek panelu od sterowania szybami i lekko wymęczony fotel kierowy bo skóra ma swoje lata. Sekwencja LPG spisuje się bardzo ładnie spalanie w mieście 1 2 3 i wys obroty 16l ale jak jeżdżę delikatnie spala mi 10l bez ściemy :P
Z blachy to wadami jest pęknięcie na klapie od bagażnika, pęknięcie zderzaka tylnego po środku ale mało widoczne, i peknięcie nad tylnim lewym nadkolem i lekko przytarty z tyłu pod lampą :P oczywiście będę to wszystko poprawiał. Z podwozia lekko ruda bierze mam zamiar konserwować . Tragedii nie ma.
Co w nim zrobiłem to wymieniłem olej filtry, wymieniłem tuleje i drażek w zawieszeniu bo ściągało mnie w lewo pewnie wjebałem się w dziurę, wymieniłem przepalone światełka w środku trochę ich było hehe no i w wyczyściłem krańcówki oraz wymalowałem sobie na czerwono silnik. Teraz wymienie osłonę przegubu półosi, olej skrzyni biegów bo było go mało, płyn chłodniczy. jeszczę chcę kupić osłonę pod silnik i dorobić z hipsu dodatek i walczę z niepodgrzewanym siedliskiem w fotelach ale nei wiem jak się za to zabrać oczywiście lędźwia działają . Ogólnie autko warte polecenia bo dbam jak najlepiej o nie i spalić buta nie spaliłem i nie spalę jak już powoli ruszyć a potem na obroty go :P