To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Grandis Ogólne - Nawigacja

nekoashi - 31-08-2016, 14:50
Temat postu: Nawigacja
Witam,
Jakiś czas temu kupiłem Grandka.
Chciałem odpalić nawigacje w nim, jednak po włączeniu pokazuje się tylko niebieski ekran.
Mam do Was pytania:
1 Gdzie mogę pobrać mapy?
2 Jak mogę je wgrać?

[ Dodano: 29-09-2016, 21:05 ]
Pytanie nadal aktualne.
Jest ktoś kto może mi pomóc?

grzesiopol - 02-10-2016, 23:02

A jaki masz zestaw, bo nawigacja to nazwa zbyt ogólna.

Pewnie takie coś

Jeżeli jest to bliźniaczo działająca nawigacja jak w MSW i Carismach to raczej mapy nie uświadczysz. To jest numer płyty oryginalnej do navi MZ314038 i po tym numerze sobie szukaj. Od razu życzę powodzenia. Ale może przynajmniej znajdziesz jakąś starą mapę bo moze kiedyś ci sie przyda.

Żeby nie było za wesoło to:
AD.1 - raczej nigdzie
AD.2 - płytę od nawigacji wsadzasz w czytnik i po włączeniu zapłony samoczynnie powinno sie rozpocząć wgrywanie, ale tylko firmware'a navi bo sama mapa jest na płycie i tak się z niej korzysta.

Myślę, że to tak właśnie jest u ciebie jak było w tych nawigacjach co pisałem powyżej czyli z MSW, MSS i Carisma. I jeżeli tak jest to poczytaj w tym temacie co i jak bo będzie analogicznie http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0 a to jest mój post, gdzie powinno być wszystko co potrzeba żebyś wiedział http://forum.mitsumaniaki...1271522#1271522

Ale najlepiej napisz co masz lub zrób zdjęcia i wrzuć je tutaj.

skull - 03-10-2016, 21:42

ogólnie mapy w seryjnych nawigacjach są cienkie,szkoda czasu na to.
tokyo - 06-10-2016, 23:35

Witam
Ostatnia mapa do grandisa jaka powstala to z rocznika 2015 to co widzialem ze pracuje.
Wiekszosc czytnikow jest padnietych i najlepiej przed kupnem takiej mapy nalezy sprawdzic na jakiejkolwiek starej mapie czy czytnik wogole czyta plyte.
Czytnik byl montowany nad nogami pasazera lub pod fotelem pasazera. W tym drugim przypadku plyte wkladalo sie od strony prawej fotela.
Powinienes jeszcze miec do niej pilota oraz gdzies (?) przyklejone czerwone oczko sluzace jako czytnik pilota.
W najgorszym przypadku linie nawigacji mozna wykorzystac jako ekran kamery cofania

Luko - 10-01-2017, 00:30

Witam, a ja mam inne pytanie czy jeżeli kupie sobie inną płytę z navi to odpali w grandisie czy tylko oryginał ? lub od razu kupić tomtoma i sobie odpuścić bo sam walcze z tym tematem
tokyo - 10-01-2017, 04:04

Witam
tylko oryginał
jest to plyta z mapa dvd calej europy

nekoashi - 10-01-2017, 09:29

Ja już odpuściłem i zmieniłem radio na pioneer avh 5300DVD
tomasz090984 - 05-03-2018, 17:50

cześć wszystkim w moim miśku nie było navi w okazyjnej cenie kupiłem wyświetlacz i dvd teraz dokupiłem sterownik z anteną problem w tym ze wtyczki nie pasują dvd jest z modelu 2004 ja mam 2006 kto wie jak rozwiazac ten problem ma ktos przewody lub przejsciowki
venom3000 - 24-08-2021, 11:06

Witam. Sorry za odkop, ale nie chce zakladac nowego tematu. Czy ktos z walczacych z oryginalna nawigacja probowal znalezc wejscie sygnalu video z nawigacji na duzy wyswietlacz? Konkretnie chcialbym podlaczyc w to miejsce kamerke cofania. Jezeli ktos cos probowal prosze o wiadomosc na pw.
grzesiopol - 24-08-2021, 17:17

Nie wiem czy dasz rade, z tego co widzę nie ma typowego wejścia wideo, obraz przesyłany jest w formie danych z radia a nie typowego sygnału wideo. Tu masz rozpiskę wejść http://mmc-manuals.ru/man...00008400ENG.HTM
Boas43 - 11-05-2023, 09:02

tokyo napisał/a:
Witam
Ostatnia mapa do grandisa jaka powstala to z rocznika 2015 to co widzialem ze pracuje.
Wiekszosc czytnikow jest padnietych i najlepiej przed kupnem takiej mapy nalezy sprawdzic na jakiejkolwiek starej mapie czy czytnik wogole czyta plyte.
Czytnik byl montowany nad nogami pasazera lub pod fotelem pasazera. W tym drugim przypadku plyte wkladalo sie od strony prawej fotela.
Powinienes jeszcze miec do niej pilota oraz gdzies (?) przyklejone czerwone oczko sluzace jako czytnik pilota.
W najgorszym przypadku linie nawigacji mozna wykorzystac jako ekran kamery cofania

Gdzie można znależć/pobrać tą mapę z 2015 roku ? Mam mapy ale z 2007 roku i trzeba pomysleć nad aktualaizacją :)