To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - [I 2.4 MIVEC] ciepły nadmuch

qbas62 - 02-09-2016, 15:26
Temat postu: [I 2.4 MIVEC] ciepły nadmuch
Witam. Na forum nie mogę znależć ale może ktoś coś wie. Pomimo, iż mam włączone zimno ( nie klime) z nawiewów leci ciepłe powietrze. Klima dziala prawidłowo. Nagrzewnica cały czas gorąca tj. przewody do nagrzewnicy. Linki od pokręteł działają prawidłowo. Czy jest jakiś zawór odcinający nagrzewnicę czy też cały czas grzeje. Jakieś inne pomysły. Pozdrawiam.
mario998 - 13-09-2016, 14:45
Temat postu: Re: ciepły nadmuch
qbas62 napisał/a:
Witam. Na forum nie mogę znależć ale może ktoś coś wie. Pomimo, iż mam włączone zimno ( nie klime) z nawiewów leci ciepłe powietrze. Klima dziala prawidłowo. Nagrzewnica cały czas gorąca tj. przewody do nagrzewnicy. Linki od pokręteł działają prawidłowo. Czy jest jakiś zawór odcinający nagrzewnicę czy też cały czas grzeje. Jakieś inne pomysły. Pozdrawiam.

Witaj a wczesniej działało prawidłowo jak miałem podobny problem ale w 2 strone to znaczy lecuialo chłodne powietrze mimo ze było ustawione pokrętlo na grzanie w mnie pomogło wd 40 i pochylenie sie nad tematem . tzn. od strony kierowy przy pedale gazu jest zaślepka na tunelu jak ją zdejmiesz bedzie widać taka biała zębatke która steruje klapą od powietrza u mnie zatrzymywała sie na 20 stopniach i dalej nie chciala iśc potraktowanie ja wd 40 zalatwiło problem i teraz działa w pełnym zakresie . Mozesz sprawdzic właczajac zapłon wyłacz radio zeby nie przeszkadzało i siłe nadmuchu wentylatora i przekręcaj pokrętło od temperatury bedziesz słyszał specyficzne odglos przestawianej klapy sprawdź czy działa w pełnym zakresie .tzn ruch pokrętłem od ten o 1 pozycje ruch klapy przy pedale gazu . Mam nadzieje ze to tam jest problem pozdrawiam Mario998

woojas25 - 14-09-2016, 12:57

odnosze wrażenie że mam tak samo , obczaje tę zębatke
flash - 14-09-2016, 15:25

Potwierdzam. U mnie też była to wina plastikowej zembatki, zlokalizowanej w tunelu na prawo od nóg kierowcy. Przesmarowanie i poruszanie trybów rozwiązało problem.