Pajero III - Co to za wynalazek?
diverek - 04-09-2016, 21:26 Temat postu: Co to za wynalazek? Dzisiaj, jadąc jako pasażer, w oko wpadła mi klapka, koło przednich drzwi pasażera. Po jej ściągnięciu, ukazał mi się gadżet jaki zobrazowałem na zdjęciach.
Domyślam się ze jest to chip tuningujący parametry silnika. 145 kW oznacza że auto powinno mieć około 195 KM. Czy ktoś z Was podnosił moc silnika w swoim Pajero? Czy nie jest to groźne dla skrzyni biegów i innych podzespołów? Czy jest to szpej bezobsługowy, czy też trzeba go raz na jakiś czas regulować, dostajać czy coś takiego? W Google, wpisując nazwy z puszki, nic nie mogę znaleźć niestety.
Sebastian_T - 05-09-2016, 09:37
Może to, o czym pisał Gene w tym starym wątku?
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=20412
diverek - 05-09-2016, 14:28
Firmę Ralliart Germany znalazłem. Zajmują się profesjonalnym przygotowywaniem aut mitsubishi do motosportu. Z ciekawostek wynalazłem, że przygotowywali kiedyś pajero dla Juty Kleinschmidt na Dakar. Natomiast o tym konkretnym chipie z mojego paździocha nic nie mogę znaleźć. A skoro go mam to chciałbym co nieco o nim wiedzieć. A może jest ktoś z okolic Kostrzyna nad Odrą, kto ma pajero III 3.2 DID w automacie i bez chipa. Z chęcią bym porównał osiągi swego i takiego bez przeróbek.
|
|
|