To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Warto kupić tego Lancera? Na co zwrocic uwage?

adrianave66 - 06-09-2016, 21:38
Temat postu: Warto kupić tego Lancera? Na co zwrocic uwage?
Witam.

Podpowiedzcie mi, na co zwrocic uwage przy zakupie takiego auta?

Czy nie wpieprze sie delikatnie mowiac w jakies koszta przy uzytkowaniu tego autka, jesli wszystko bedzie wygladalo na ok?

http://otomoto.pl/oferta/...u-ID6yxGbb.html

[ Dodano: 07-09-2016, 09:33 ]
I czy ktos jest z okolic i by ewentualnie za drobna oplata mogl pomoc w ogledzinach?

tyku - 07-09-2016, 09:42

Wersja wyposażenia INFORM - najuboższa. :doubt: Silnik najsłabszy, ale za to najoszczędniejszy. :wink: Przebieg 140 tys. znaczy wymiana rozrządu i inne czynności, a to już dodatkowe koszty.
Szukałbym raczej czegoś w wyższej wersji wyposażenia. Powodzenia :wink:

grzes - 07-09-2016, 14:36

Identyczny jak mój (wersja, rocznik, przebieg) poza spojlerem i zderzakiem. Cena niezła :lol: biorąc pod uwagę , że nowy kosztował ok. 53-55 tysięcy. Jakbym Go tak nie lubił to sam bym się zastanowił nad sprzedażą... :lol:
adrianave66 - 07-09-2016, 14:46

Hmm, rozrząd, faktycznie warto zapytac, dzieki :)

A co do wyposazenia, to mi wystarczy radio z wejściem aux i klima, najbadziej mi zalezy na bezawaryjnosci i zeby malo palilo, dlatego patrze tylko 1.5 i 1.6 silniki.

No nic, jeszcze pomysle, bo mam też na oku za pare tys. mniej skode fabie 2013 w gazie :D

@grzes
powiesz mi coś więcej, jak wygladał serwis takiego auta? tzn. czy poza klockami, olejami, filtrami cos poważniejszego bylo lub ma być wymieniane?

czy z przodu można dokupić na allegro chromowanego grilla ze sportbacka i dokleić jakoś?

tyku - 07-09-2016, 15:08

adrianave66 napisał/a:
czy z przodu można dokupić na allegro chromowanego grilla ze sportbacka i dokleić jakoś?
W grę wchodzi tylko wymiana całego zderzaka. :(
Klima w tym modelu jest manualna. Brak tempomatu, brak sterowania z kierownicy radiem i telefonem, to kiedyś odczujesz. Brak czujnika deszczu i czujnika światła. :doubt:

apikus - 07-09-2016, 15:12

adrianave66 napisał/a:
Hmm, rozrząd, faktycznie warto zapytac, dzieki

To chyba tylko sprawdzenie. Łańcuchy w 1,5 nie padały.

grzes - 07-09-2016, 16:31

Poza olejem, filtrami, płynami to wymieniłem klocki przód przy 100 tys., z tyłu po 130 i tylko dlatego , że się zapiekła prowadnica i jeden klocek się starł . Luzy na zaworach przy 110tys. ok.
Sporo małych rysek na lakierze. Poza tym bezawaryjnie, mało pali.

matiudgk - 08-09-2016, 16:04

Wersja Inform to trochę mało na dzisiejsze czasy, ja bym szukał co najmniej Invite.

Tak jak Tyku pisze, jak chcesz większy grill to tylko zamiana na ten ze sportbacka albo z nowszego sedana - a to duże koszty. Akurat ten mały czarny pasuje do czarnego lakieru, samochód wygląda bardziej rasowo (sam u siebie pomalowałem plastidipem). Nie wiem ale jeżeli przód w lancerze przypomina paszcze rekina to chyba tylko sportback bo sedan to najwyżej rekin niemowlę z tym grillem.

grzesiopol - 08-09-2016, 23:40

matiudgk napisał/a:
a to duże koszty.
nie aż takie duże, wystarczy na allegro poszukać i w kolorze trafisz.

Co do samochodu to rzeczywiście szukaj czegoś w większej wersji.

lurek - 09-09-2016, 20:14

matiudgk napisał/a:
Nie wiem ale jeżeli przód w lancerze przypomina paszcze rekina to chyba tylko sportback bo sedan to najwyżej rekin niemowlę z tym grillem.

Chyba nie wiesz co mówisz :axe:

W tej cenie Inform to za drogo, jak pisał Tyku, zaraz będziesz odczuwał brakuj kilku przydatnych bajerów (poza czujnikami światła bo to załatwisz trybem skandynawski - światła automatycznie zapalone po uruchomieniu)

matiudgk - 09-09-2016, 20:18

lurek napisał/a:
matiudgk napisał/a:
Nie wiem ale jeżeli przód w lancerze przypomina paszcze rekina to chyba tylko sportback bo sedan to najwyżej rekin niemowlę z tym grillem.

Chyba nie wiesz co mówisz :axe:
Obrazek

W tej cenie Inform to za drogo, jak pisał Tyku, zaraz będziesz odczuwał brakuj kilku przydatnych bajerów (poza czujnikami światła bo to załatwisz trybem skandynawski - światła automatycznie zapalone po uruchomieniu)

Oj wiem, choć fajnie zamaskowałeś ale jednak coś mi tam brakuje :P Mogłeś pojechać na dole między owiewkami też na czarno. Mam sedana to i tak wolę przód sportbacka, moi znajomi to samo :)

luka656 - 09-09-2016, 22:44

A mi się udało go kupić:) Przy jakim przebiegu powinienem się zainteresować rozrządem?
lurek - 10-09-2016, 13:21

[quote="matiudgk"]
lurek napisał/a:
Mogłeś pojechać na dole między owiewkami też na czarno. Mam sedana to i tak wolę przód sportbacka, moi znajomi to samo :)

Mogłem i miałem ale zabrakło foli a później... wiadomo ;) reszta jest rzeczą gustu

luka656 przeczytaj wątek o rozrządzie i na chłodno podejdź do tematu. No i gratuluje zakupu, auto po tylu latach nadal rzuca się pozytywnie w oczy :)