Problemy techniczne - Space Runner II 2.0 Sprężyny tylnego zawieszenia
wloczykij - 11-09-2016, 22:53 Temat postu: Space Runner II 2.0 Sprężyny tylnego zawieszenia Witam
Mam pewien problem. Jestem obecnie z rodzinką na wczasach w Chorwacji. Misiek ładnie/prawie ładnie łyknął trasę, choc był mocno zapakowany. Niestety nie obyło się bez problemów. Na końcu Węgier przy wyjeździe z kwaterki otarłem podwozie o nierówny wjazd na drogę. Wydawało się, że pomimo hałasu nic się nie stało, ale już na autostradzie ok 100 km dalej, auto zaczęło strasznie hałasowac. Oczywiście poszedł tłumik i to z przodu - tam gdzie chyba jest czujnik katalizatora(?). Zadzwoniliśmy po assistance i w ten sposób 8 godzin nie było nasze. Wraz z rodzinką i malutkim dzieckiem czekaliśmy najpierw na pomoc drogową, a następnie przed serwisem w Zagrzebiu...
Całej sytuacji by nie było, gdyby auto tak nie osiadło. Myślałem, że po wypakowaniu go już na miejscu wróci do swej właściwej wysokości, ale jednak nie do końca tak się stało. Z przodu jest znacznie wyższe niż z tyłu. Oczywiście jest to kwestia buli LPG obecnie zatankowanej, pewnie też pełnego baku benzyny, a wcześniej mocnego obciążenia bagażami. Jednak muszę coś z tym zrobic bo nie chcę gubic po drodze tłumika lub też wybijac w nim dziury.
Jakie sprężyny pasują do mojego auta? Czy mam się zawężac w szukaniu tylko do modelu space runner, czy też może z innych aut coś podejdzie?
Przypuszczam, że moje sprzeżyny już w nie najlepszym stanie są. Mam wrażenie, że auto osiadło w czasie trasy. Nie rzuciło mi się to w oczy przed wyjazdem. WIelkie dzięki i pozdrawiam.
[ Dodano: 10-10-2016, 15:04 ]
Heyka. Naprawdę nikt nie może poradzic jakie sprężyny można by zamontowac? Gumy średnio się spisują. Rozmiary sprężyn od spacewagon są inne na papierze.
rekrutacja - 07-11-2016, 18:48
Problem polega na tym, że opisujesz objawy, a nie przyczyny problemu. Jeśli się nie znasz to i tak musisz pojechać do mechanika który zdiagnozuje problem i zaproponuje rozwiązanie. Jeśli się znasz to sprawdź w dokumentacji:
http://mmc-manuals.ru/Old....2F_Space_Wagon
Fajny serwis to także:
http://www.auto-parts.spb.ru/cat/mi/mi2.mycat?
Wystarczy wpisać swój numer VIN i znajdzie ci wszystko automatycznie.
|
|
|