To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero II - w poszukiwaniu filtra kabinowego :)

olo667 - 14-09-2016, 20:15
Temat postu: w poszukiwaniu filtra kabinowego :)
wie ktoś może,gdzie w krótkim P2 classic znajduje się filtr klimatyzacji ,kabinowy.
przekopałem pół samochodu i nie znalazłem
z góry dzięki za podpowiedź

brzyydal - 15-09-2016, 01:19

Hmmm wiekszosc twierdzi ze nie ma .
olo667 - 15-09-2016, 14:36

tak też pomyślałem,aczkolwiek dziwne to ,aby nie było filtra kabinowego
MarcinKK - 18-09-2016, 17:54

Hejka powiem tak 3 Pajera przerobiłem w jednym nawet wymieniałem całą wentylację i w żadnym nie było miejsca na filtr ani filtra .
bylet - 19-09-2016, 09:24

MarcinKK mam pytanko skoro już rozbierałeś wentylację, to może podpowiedział byś, czy znalazło by się jakieś miejsce na założenie chociaż czegoś w rodzaju filtra. Pytam zanim sam zacznę szukać i rozbierać całość, na co zbytnio nie mam czasu. A niestety mam często problem z dostawaniem po twarzy jakimiś ziarenkami i kawałkami liści spadającymi z drzew i krzewów, przy których niestety muszę parkować, a zbliża się jesień i będzie jeszcze gorzej. Z góry dzięki za podpowiedź.
MarcinKK - 19-09-2016, 12:11

Powiem tak moim zdaniem niema tam nigdzie miejsca aby w bezproblemowy sposób wymieniać filtr ale powiem Ci, że dziwne to u Ciebie ja dużo jeżdżę po drogach polnych, leśnych i nigdy nic mi nie wlatywało ?
bylet - 19-09-2016, 13:23

Może i dla Ciebie jest dziwne skoro jeździsz przez las, to raczej nic się nie dostanie :-) Natomiast ja parkuję auto na całą noc, a wiatr i grawitacja robi swoje i po odpaleniu auta jak mam skierowane nawiewy w górę to dostaję wszystkim w twarz. Skoro nie ma miejsca to pewnie jak znajdę czas to spróbuję jakąś pończochę lub gazę założyć na wlot, żeby blokowała te cząstki.
MarcinKK - 19-09-2016, 14:54

Z tą pończochą to faktycznie dobry pomysł i myślę, że to rozwiąże problem .
lebobro - 21-10-2016, 22:55

Zajrzyj za schowek pasażera ja tam widziałem jakiś filter
kubaeso - 22-10-2016, 22:01

w sporcie z 99 roku nie bylo filtra ale jest miejsce na niego pod schowkiem .wystarczy wyciac plastiku kawalek I widac widocznie gdzie jest I wkladasz filterek.