Outlander II GEN Techniczne - [II 2.0 DID] Cuda czy co?
zibiiwo - 18-09-2016, 18:25 Temat postu: [II 2.0 DID] Cuda czy co? Chciałem Was prosić o oświecenie.
w zeszłym tygodniu zauważyłem iż nie pali mi się prawy przedni ksenon(mam w zapasie nówkę więc podłączyłem i nic-widzę ciemność ). Pojechałem do speca(serwis WV)-(już nie autoryzowanego iż poprzednio w Mitsu stwierdzili,że nie mam przetwornicy o czy pisałem),który stwierdził iż siadła przetwornica ale on tego nie zrobi i tam takie ble..ble.
Więc atakuję następny warsztat(podając diagnozę problemu mojego miśka) i panowie stwierdzają iż zregenerują moją padaczkę(przetwornicę)-super mich a mi się ucieszyła i spałem spokojnie. po dwóch dniach szef warsztatu oznajmia mi iż nic z tego nie będzie,elektronik coś tam wymienił i bez efektu. Dogadałem się iż kupię używkę i panowie mi zamontują.Zamówiłem na alledrogo przetwornicę(wyskoczyłem z 350zł).Po dwóch dniach otrzymałem przetwornicę wchodzę do garażu(aby pojechać na umówiony wcześniej montaż) i CUD-ksenon świeci aż miło . Dzwonię do gościa do warsztatu i mówię co i jak a on mi wali coś o "suchym lodzie" Misiek postał w garażu kilka dni i wszystko śmiga i mam w zapasie przetwornicę. O co chdzi
supeer - 18-09-2016, 19:08
Moze mial na mysli zimny lut gdzies na plytce przetwornicy
rezon - 18-09-2016, 19:58
zibiiwo napisał/a: | O co chdzi | albo zimny lut w przetwornicy (to się jeszcze odezwie), albo po prostu trzeba przeczyścić styki przewodów zasilających przetwornicę (jak będzie wilgotno to też się odezwie)
|
|
|