Pajero II - [2.5 TD] Po co dwa przekaźniki od świec żarowych ?
sebo_runner - 21-09-2016, 18:58 Temat postu: [2.5 TD] Po co dwa przekaźniki od świec żarowych ? Witam!
Mam pytanko po co są dwa przekaźniki od świec żarowych ? Jeden grzeje jak jest cieplej a drugi jak duże mrozy czy jak ? Bo u mnie ktoś przerobił , że mam pod przełącznik grzanie świec i przewód wzbudzający idzie tylko na jedną cewkę która się mi dziś spaliła , a druga która jest jakby nie używana jest sprawna
MarcinKK - 21-09-2016, 19:29
Jeden jest od podgrzania wstępnego drugi od podgrzania .
Tutaj rozrysowany schemat znaleziony w internecie : http://s887.photobucket.c...a/Glow.gif.html
sebo_runner - 22-09-2016, 10:38
Czy mogę ten przekaźnik od wstępnego zamienić do tego od normalnego grzania ? Bo ten od wstępnego nie dostaje żadnego sygnału ? ( tymczasowo póki przekaźnik do mnie nie doszedł )
A i jeszcze zapytam czy jak dam sygnał od normalnego grzania zeby grzał w tym czasie wstępny to bedzie dobrze ?
MarcinKK - 22-09-2016, 13:16
Przekaźniki są identyczne wprawdzie na początku produkowali je jako różne z oznaczeniem końcowym " QG " i QH " ale później stosowano tylko " QG " dla obydwu .
U-96 - 22-09-2016, 18:28
Chłopaki
Podłączę się do tematu
Mam taki problem w swoim 2,8 od czasu do czasu po odpaleniu szczególnie przy dużej wilgotności w powietrzu (ale nie zawsze)
Sterownik świec żarowych który jest na przednim prawym słupku pstryka
tak jakby załączał i rozłączał się przekaźnik
Potrafi tak kilkadziesiąt razy w ciągu minuty , 2-3 minuty i cisza.....
Ktoś się z tym spotkał ?
Podmieniałem sterowniki , bez zmian
Pozdr.
|
|
|