Outlander II Ogólne - Problem z odpalaniem
kopras75 - 22-09-2016, 06:04 Temat postu: Problem z odpalaniem Witam jestem tu nowy i potrzebuję pomocy a mianowicie mam problem z odpaleniem rano samochodu jak jest wilgotno przekręcamy w pozycję rozruchu a tu cisza kontrolki nie przygasaja radio też gra normalnie a rozrusznik nie kręci .przyjdę wieczorem po pracy i odpala jak niby nic . akumulator pokazuję rano 12.4v więc chyba jest dobry?jak jest ciepło to rano odpala normalnie.
supeer - 22-09-2016, 08:55
wykrec rozrusznik, podlacz do akumulatora i sprawdz czy kreci.
Jesli bedziesz miec problemy z demontazem to podesle Ci manuala.
Moze jego czas juz nadszedl nowe 300zl wiec nie jest zle
kopras75 - 22-09-2016, 09:51
Dobrze tylko dlaczego kreci jak jest ciepło ?
supeer - 22-09-2016, 12:32
Jesli masz mozliwosc pozyczenie akumulatora to podmien, jesli nie, to popros kogos aby rano podjechal swoi autem i odpalcie z kabli.
Najszybciej wykluczymy sprawnosc aku
jurellas - 23-09-2016, 09:40
Jeśli rozrusznik , to można usłyszeć podczas odpalania głośniejsze i powolniejsze obroty.
Jakiś czas temu też mi coraz gorzej odpalał,nie wiedziałem że szczotki już się kończą,mogłem uniknąć zniszczenia rozrusznika - wypaliło blaszki komutatora - wymieniając wcześniej owe szczotki. Nowy rozrusznik /490zł/kręci około 100% szybciej,misiu odpala znakomicie.
Nie wiadomo jednak co jest ostatecznym powodem u Ciebie - skoro rano nie odpala :-/
kopras75 - 23-09-2016, 10:33
Bardzo jest to dziwne bo dzisjaj odpalił ale nie było wilgotno. rozmawiałem z mechesem mówił że to może beziecznik bo jest tu jakiś specjalny. dziś na przyjechać i zobaczyć .
|
|
|