Problemy techniczne - galant 2002 kolizja drogowa
Matti_777 - 02-10-2016, 12:24 Temat postu: galant 2002 kolizja drogowa witajcie
ostatnio miałem nie miłą przygodę, otóż wjechałem w tył samochodu i teraz mój misiek wygląda tak:
link
na szczęście nikomu nic się nie stało, zderzenie nie bylo mocne chocaz widac ze mocno maska sie zgięła, ale drugie auto nie mialo zadnych widocznych usterek( Volvo)
Po pierwszych oględzinach jak widac do wymiany maska, (chyba nie ma sensu ratować), atrapa chłodnicy, prawy reflektor.
Żadne plyny sie nie wylały, mam problem z otwarciem maski, bokiem jak zajrzalem nie widac duzych wygięc, strat pod maska. Zderzak na szczęscie jest caly bez uszkodzen.
przymieszam sie do wymiany zniszczen w aucie, chetny jestem na Wasze podpowiedzi, porady, może ktoś mierzył sie z podobnymi problemami, czy takie usterki da rade się samemu naprawic czy nie obejdzie sie bez fachowej porady
Bizi78 - 02-10-2016, 12:32
Matti_777 napisał/a: | Po pierwszych oględzinach jak widac do wymiany maska, (chyba nie ma sensu ratować), atrapa chłodnicy, prawy reflektor. |
Jeśli nie trzeba naciągać to pewnie da radę .
Do wymiany może być jeszcze okular i druga lampa (połamane mocowania).
Najlepiej ocenić starty po otwarciu maski .
Matti_777 - 02-10-2016, 14:16
Po otwarciu maski( troche sie nameczyle), niestety będą wieksze straty, tak to wyglada:
link 2
i jeszcze przy przekręcaniu kluczyka w stacyjce slychac lekki zgrzyt w okolicach silnika,
widac takze lekki wyciek płynu chłodzącego z prawej strony samochodu, doslownie pare kropelek i pare kropek przy chłodnicy oraz plastik od filtra powietrza sie lekko polamał,
mocowane drugiego reflektora tez jest polamane w jednym miejscu
nie wiem czy to da sie samemu naprawic czy lepiej odda c do blacharz/ mechanika?
a to naciaganie maski jak to wyglada? mocowania zawiasy sa w porzadku
Zna ktos może dobrego blacharza w okolicy Warszawy bądz Otwocka albo może ktos dobrego fachowca polecić?
Bizi78 - 02-10-2016, 15:38
Maska oczywiście do kosza, nic z niej nie zrobisz.
Pisząc o naciąganiu miałem na myśli podłużnice itp.
Jeśli nie masz doświadczenia w tego typu naprawach a dodatkowo nie wiadomo co z silnikiem to chyba lepiej oddać do fachowca.
robertdg - 02-10-2016, 17:08
Matti_777 napisał/a: | i jeszcze przy przekręcaniu kluczyka w stacyjce slychac lekki zgrzyt w okolicach silnika, | To raczej silniczek krokowy, wczesniej pewnie nie zwracałeś na to uwagi.
Auto oddaj do blacharza bo wymaga prostowania wzmocneinia czołowego, maska pczywioście do wymiany, najlepiej zaopatrz sie w komplet z zawiasami
Matti_777 - 02-10-2016, 18:31
Podłuznice są ok. możliwe ze jest to silniczek krokowy, ale jak juz to nie bylo to tak slyszalne.
Dzięki za pomoc, w takim razie poszukam blacharza w okolicy. A orientujecie się jakie to moga byc koszty mniej więcej?
Maska najlepiej z zawiasami? po to aby lepiej ja spasowac?
A przy prostowaniu wzmocniania czolowego bedzie trzeba zdjac zderzak?
Hugo - 02-10-2016, 19:58
Zdjęcie zderzaka przedniego w tym aucie to 15 minut roboty.
robertdg - 02-10-2016, 20:55
Matti_777 napisał/a: | Maska najlepiej z zawiasami? po to aby lepiej ja spasowac? | Lepiej mieć te zawiasy niż by pózniej miało sie okazać, że Twoje są krzywe (chociaż nie powinny, ale przezornie warto je zakupić)
Matti_777 napisał/a: | A przy prostowaniu wzmocniania czolowego bedzie trzeba zdjac zderzak? | Zderzak, lampy, chłodnice oraz wiele innych detali
|
|
|