Space Star Ogólne - na dwóje, tróje czy czwórkę, ocenka
SzMoCnY - 03-10-2016, 01:06 Temat postu: na dwóje, tróje czy czwórkę, ocenka Witam sznowne grono. Od soboty 1 pazdziernika nasza rodzinka przygarnęła MSS-a. Jest to nasze pierwsze auto i chcałbym się dowiedzieć, och wy wszechwiedzący, co o nim możecie powiedzieć? Z tych prostszych rzeczy nurtuje mnie np.kolor hehe daltonista ze mnie Jaki ma symbol?
Pozdrawiam!!!
http://otomoto.pl/oferta/...-ID6ylBjZ.html#
Bizi78 - 03-10-2016, 07:28
Skoro MSS już kupiony to temat przeniosłem na ogólne .
Co do lakieru to nr. mitsu masz na tabliczce pod maską.
Co do oceny:
-bogata wersja, ale brak halogenów
-zapieczona tylna wycieraczka
-brak napisu na tylnej klapie
-hak w 1.3 może być wymęczony
-wyświetlacz do poprawek zimne luty
-brak spinki od wlotu powietrza
Obawiam się czy jest on na 100% bezwypadkowy.
tom.f - 03-10-2016, 10:25
Tylna klapa byla prawdopodobnie malowana.Wklad zamka przemalowali pod kolor nadwozia.
Anonymous - 04-10-2016, 08:56
Parę elementów było malowanych, ale jak za tą cenę to samochód jest wg mnie ok. Inną kwestią, że mając taki budżet nie kupiłbym mitsu, bo jednak serwis jest bardzo drogi.
Bizi78 - 04-10-2016, 10:33
Ghostman napisał/a: | bo jednak serwis jest bardzo drogi. |
Bo starych aut się nie serwisuje w ASO .
SzMoCnY - 04-10-2016, 13:07
Dzięki chłopaki za info. Wczoraj właśnie z nim wracaliśmy z Bydzi, może nie jest to jakaś super ekstra odległość (ok 50 km.) W sumie wszystko było w porządku, nie trzeszczy, nie skrzypi, nie ściąga w czasie jazdy ani podczas ostrego hamowania. Jechać jedzie Mój ojciec jechał za nami i mówił że takie małe a popier...nicza. Teraz tylko pozostało pogrzebać przy tylniej wycieraczce bo ani drgnie oraz zobaczyć te zimne luty wyświetlacza. Trochę kosmetyki i będzie git. Ogólnie jesteśmy zadowoleni . Tylko tak mi się wydawało jak by z tyłu coś buczało, może jakieś łożysko? Trzeba tam zajrzeć, mam kumpla z warsztatem więc podjedziemy do niego, przy okazji się pochwalić hehe. Chyba że to opony tak hałasują bo bieżnik potężny
Bizi78 - 04-10-2016, 13:28
SzMoCnY napisał/a: | Teraz tylko pozostało pogrzebać przy tylniej wycieraczce bo ani drgnie |
Tylko uważaj na szybę .
Tutaj masz tutka:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=86584
SzMoCnY napisał/a: | oraz zobaczyć te zimne luty wyświetlacza. |
http://forum.samnaprawiam...-star-vt891.htm
Jeśli chcesz aby długo służył to sprawdź podłogę i dbaj o tylne hamulce .
Anonymous - 05-10-2016, 09:11
Bizi78 napisał/a: |
Bo starych aut się nie serwisuje w ASO . |
Już na innym samochodzie wyleczyłem się z usług ASO. Nie zmienia to jednak faktu, że pewne elementy są tylko tam dostępne do zakupienia.
Bizi78 - 05-10-2016, 10:54
Ghostman napisał/a: | Nie zmienia to jednak faktu, że pewne elementy są tylko tam dostępne do zakupienia. |
Są jeszcze allegrowicze, którzy sporo taniej ciągną OE części ze wschodu ale trzeba swoje odczekać .
Możesz sobie samemu zamówić tylko wysyłka do PL to około 20€, trzeba zrobić trochę większe zamówienie aby się opłaciło .
AidsD - 20-10-2016, 20:56
SzMoCnY, coś gumki na pedałach zbyt idealnie wyglądają
SzMoCnY - 01-11-2016, 01:18
Witam panów po krótkiej przerwie
Mianowicie problem ze spryskiwaczami przód\tył, ni działa,jako laik,1-sze auto i to do tego żony
Nic ni pryska,nic ni słychu,ni widu. Pewnie pompki padnięte albo bezpieczniki? Jutro zapodam foto, znaczy się dzisiaj bo to przecież juz po pierwszej hehe. Rzucicie szanowne maniaki okiem czy to dobrze tam? Pozdrawiam! i całuję
hurt.hurt - 01-11-2016, 09:04
a moze zapchane sa????
darcun4 - 01-11-2016, 17:29
Cytat: | Skąd: Gród Kopernika |
Jeżeli to o Toruń chodzi, to możemy się umówić u mnie w garażu i zobaczymy czemu nie psika.
|
|
|