To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Runner Techniczne - Zapach spalonego plastiku w kabinie

rekrutacja - 08-10-2016, 23:25
Temat postu: Zapach spalonego plastiku w kabinie
Kochani, moj milsiek zaczal smierdziec w specyficzny sposob. Podczas jazdy. Duszacy zapach, cos jakby palony plastik. Moze to przypadek ale zaczelo smierdziec jak sie zrobilo chlodniej i zaczalem mocniej podkrecac ogrzewanie. Jakies koncepcje gdzie szukac zrodla?
kamilek - 28-10-2016, 11:58

Miałem podobnie w Galancie E3. Może nie był to duszący zapach, ale taki smrodek, jakby zagrzybiona klima....ale wtedy jeszcze nie miałem klimy :) Śmierdziało tylko, jak chodziło ogrzewanie. Wniosek - nagrzewnica tak śmierdziała. Chyba nic z tym nie zrobiłem, przyzwyczaiłem się, ale jeżeli u Ciebie też to jest uzależnione od nawiewu ciepły - zimny, to można spróbować piankę do dezynfekcji klimy zaaplikować na nagrzewnicę, ew. parownik, jak masz klimę. Jak to nie pomoże, to wyozonować wnętrze. A jak i TO nie pomoże - poszukać zwarcia w kablach :D Ew. coś w dolocie świeżego powietrza Ci siedzi i "pachnie". Nie widze innych możliwości :roll:

Ewentualnie przejeżdżałeś przez okolice, gdzie ktoś wypalał kable, i tak zaleciało :wink:

rekrutacja - 07-11-2016, 16:18

Mam już 100% pewności że to jest związane z nagrzewnicą, śmierdzi tylko przy włączaniu ogrzewania. Obejrzałem co mogłem po maską ale nic swoim własnym wzrokiem nie znalazłem, żadnych nadpalonych kabli czy czegoś, w każdym razie nie na wierzchu. Tyle że ja się nie znam i nie wiem gdzie szukać. Gdzie szukać?