To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - [II 2.0 DID] Prośba o ocenę Outlander II 2.0 DID

michalmiko - 10-10-2016, 01:30
Temat postu: [II 2.0 DID] Prośba o ocenę Outlander II 2.0 DID
Witam.
Zacznę od początku :) Osobiście jeżdżę Qashqaiem 2.0 dCi z 2010 roku. Szukam samochodu dla taty, który chce zastąpić już wysłużonego Land Rovera Freelandera I 2.0d. Samochód ma być jako drugi, bo rodzice do dalszych tras mają Captivę. Tak więc suvy i crossovery nie są mi obce :)
Szukam coś w okolicy 30-35 tys. zł z roczników 2007-09. Znalazłem Outlandera z Polskiego salonu, przebieg ponad 200 tys. km z silnikiem 2.0 DID. Na prawdę trzeba się bać tego silnika :) ? Ponoć była już zmieniana turbina, sprzęgło + dwumasa oraz niedawno rozrząd.
Czy w tej wersji na pewno nie było czujników parkowania? Z tego co widzę, to jest to najwyższa wersja Outlandera II, chyba, że się mylę ;)
Link do ogłoszenia:
KLIK

Dziękuję i pozdrawiam

rezon - 10-10-2016, 16:39

Były czujniki od wersji Intense. Dziwne, że nie ma czujników. Silnik pow. 200kkm to już jak trafisz.
marrok - 11-10-2016, 09:46

rezon napisał/a:
Były czujniki od wersji Intense. Dziwne, że nie ma czujników. Silnik pow. 200kkm to już jak trafisz.

Rocznik modelowy 2007 nie miał w serii czujników parkowania w żadnej wersji wyposażenia. Dopiero auta z rocznika modelowego 2008 były w nie wyposażone od wersji Intense tak jak pisze rezon, z jednym wyjątkiem, wersja Intsyle Nvi miała kamerę cofania zamiast czujników.

michalmiko - 12-10-2016, 23:12

Ok, dziękuję Panowie za wyjaśnienie. Na chwilę obecną zawieszam temat. Podanego samochodu nie oglądałem, tak więc ja ze swojej strony niestety nie pomogę, jakby ktoś był chętny na zakup tego egzemplarza.
P.s. Jakby ktoś z Forumowiczów chciał co nieco wiedzieć no Nissanie Qashqai J10, to znam ten samochód jako posiadacz i pasjonat ;)