Problemy techniczne - Impulsowy Szum/mielenie
zbylo22 - 10-10-2016, 20:37 Temat postu: Impulsowy Szum/mielenie Witam mam problem z miskiem i nie moge go rozgryźć. Pacjent Carisma 1.9 TD 97r. 90km. Problem wydobywa sie z okolic rozrządu. Po zapaleniu silnika w kabinie od strony pasażera słychać falujący szum/mielenie. Po zwiększeniu obrotów odgłos przyspiesza. Po zdjeciu paska klinowego z kół i zapaleniu silnika dalej szumi. Dziś wymieniony kompletny rozrząd nie przyniósł żadnej poprawy. Na wciśniętym sprzęgle i wyłączonym ogrzewaniu/nawiewie bez zmian. Odgłos występuje cały czas na zapalonym silniku czy sie stoi czy jedzie. Nie mam pojęcia w czym może tkwić problem.
Hugo - 11-10-2016, 08:28
Nie wiem jak jest w tym silniku napędzana pompa wody, ale czy została wymieniona?
zbylo22 - 11-10-2016, 20:05
pompa wody odpada bo jest na pasku klinowym...kurcze to tak jakby cos pod pokrywa zaworów w silniku sie działo...jest taka opcja zeby jakis wałek tak robił?
[ Dodano: 19-10-2016, 12:58 ]
co Wy na to...dzis wybadaliśmy z mechesem statoskopem że te dzwięki idą z pompy wtrysków paliwa która jest na kole rozrządu..jakieś sugestie co robic,jaki koszt itp.?
|
|
|