To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - Wyjeździłem paliwo do zera

butynski - 10-10-2016, 20:55
Temat postu: Wyjeździłem paliwo do zera
Jak w temacie . Wskaźnik paliwa zawiesił się na 1/4 . Kontrolka nie zapaliła się . Autko stanęło - paliwa brakło . Dolałem do pełna - zapalił i wszystko wróciło do normy . Ale teraz pytanie : czy jakiś syfek mógł z dna baku pójść na pompę ? Co powinienem po takim incydencie sprawdzić , wyczyścić , wymienić ? Bak wymieniony był 5 lat temu na regenerowany ( od Zbyszka - pozdrawiam i liczę na wskazówki ) . Czy ten bak może się "łuszczyć " ? Czy mogę spać spokojnie ?
maciek_pajero - 10-10-2016, 22:33
Temat postu: Re: Wyjeździłem paliwo do zera
butynski napisał/a:
Jak w temacie . Wskaźnik paliwa zawiesił się na 1/4 . Kontrolka nie zapaliła się . Autko stanęło - paliwa brakło . Dolałem do pełna - zapalił i wszystko wróciło do normy . Ale teraz pytanie : czy jakiś syfek mógł z dna baku pójść na pompę ? Co powinienem po takim incydencie sprawdzić , wyczyścić , wymienić ? Bak wymieniony był 5 lat temu na regenerowany ( od Zbyszka - pozdrawiam i liczę na wskazówki ) . Czy ten bak może się "łuszczyć " ? Czy mogę spać spokojnie ?

możesz wymienić filtr paliwa jeśli boisz się o syf... raczej nie powinno nic się stać chociaż nie powinno się dopuszczać do takiej sytuacji. co do reszty to musi ktoś mądrzejszy się wypowiedzieć :)

zbyszekm2 - 11-10-2016, 09:21
butynski napisał/a:

Bak nie moze być regenerowany :)
Jakiś brut albo porostu od paliwa już coś się z nim dzieje. Takie przypadki mieliśmy.

maciek_pajero - 11-10-2016, 16:59
zbyszekm2 napisał/a:
butynski napisał/a:

Bak nie moze być regenerowany :)
Jakiś brut albo porostu od paliwa już coś się z nim dzieje. Takie przypadki mieliśmy.

Zbyszku powiedz mi czy jest jakiś dostęp do zbiornika od wewnątrz auta? chciałem zobaczyć jego stan ale nie chce mi się go wyjmować całkowicie...

zbyszekm2 - 12-10-2016, 08:10

Odchyl siedzenie z tyłu, odkręć blachę w podłodze i dojdziesz do pływaka.
maciek_pajero - 12-10-2016, 21:31

zbyszekm2 napisał/a:
Odchyl siedzenie z tyłu, odkręć blachę w podłodze i dojdziesz do pływaka.

ok dzięki wielkie, Pozdrawiam :)

butynski - 17-10-2016, 18:17

Drążąc temat (może się komuś przyda ) . Wymieniłem (po incydencie z paliwem) filtr . Przy okazji wymiany zlałem paliwo ze starego filtra aby przekonać się czy jest jakiś syfek zaciągnięty z dna zbiornika i ku mojemu zdumieniu okazało się ,że jest kryształ ! Zero "parchów" czy innych zanieczyszczeń . Chyba ,że poszły dalej na pompe . ale to pewno wyjdzie niebawem .
maciek_pajero - 17-10-2016, 22:32

butynski napisał/a:
Drążąc temat (może się komuś przyda ) . Wymieniłem (po incydencie z paliwem) filtr . Przy okazji wymiany zlałem paliwo ze starego filtra aby przekonać się czy jest jakiś syfek zaciągnięty z dna zbiornika i ku mojemu zdumieniu okazało się ,że jest kryształ ! Zero "parchów" czy innych zanieczyszczeń . Chyba ,że poszły dalej na pompe . ale to pewno wyjdzie niebawem .

raczej mało realne żeby filtr przepuścił ...