To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Lancera! - Prośba o opinie

Krv - 11-10-2016, 12:25
Temat postu: Prośba o opinie
Dzień dobry wszystkim !

Jestem na forum nowy, zarejestrowałem się, bo chcę stać się posiadaczem Lancera. Szukając informacji w internecie nt. tego auta trafiłem tutaj. Skorzystałem z kilku cennych informacji, nie mniej jednak zanim podejmę jakąkolwiek decyzję, wolę zapytać ekspertów o dane auto.

Jakie mam oczekiwania:

Lancer (hatchback), od 2010 r. w góre (2009 też ok jak w dobrym stanie)
Przebieg - temat rzeka, powiem tak, omijam wszelkie "igły" z przebiegiem 50-70 tys. Auto będzie sprawdzał specjalista więc mam nadzieję, że na podstawie tych oględzin będę mógł wywnioskować czy dany przebieg jest ok czy nie.
Silnik - najlepiej 1.8, 2.0 w wersjach Invite lub wyższych (chce żeby miał tempomat i czujniki parkowania).
Budżet - powiedzmy do 30k zł.

Generalnie jestem wybredny i podejrzliwy więc dużo ofert odrzucam z automatu, wszelkiej maści handlarzy omijam z daleka.

Znalazłem fajnego (przynajmniej ze zdjęć) Lancera i chciałem Was zapytać czy może miał ktoś z nim (nie)przyjemność ?

Z plusów - bogata wersja wyposażenia, 2 komplety kół, od osoby prywatnej.

Z minusów - baardzo oszczędny opis samochodu co mnie zirytowało trochę. Widzę to ogłoszenie wisi od ok. 2 tygodni i to mi się nie podoba bo jak szukałem, znalazłem fajną ofertę i ktoś mi "sprzątnął" Lancera sprzed nosa to ogłoszenie wisiało nie więcej niż kilka dni. Także pewnie był to niezły strzał.
Za wszelkie wskazówki, rady będę bardzo wdzięczny (równiez i te na PW) !

Link do ogłoszenia - http://otomoto.pl/oferta/...html#5e183d4291

tyku - 11-10-2016, 12:39

Krv napisał/a:
Silnik - najlepiej 1.8, 2.0
Mowa o dieslach :?:
Fajna wersja wyposażenia, ale z wydechem to gość poszedł w wiejski tuning. :D

Krv - 11-10-2016, 12:45

Niestety z moich obserwacji wynika, że idealny Lancer (dla mnie) nie istnieje :D

Tę rurę idzie jeszcze jakoś brzeboleć ;) Co do silnika to prawdę mówiąc wolałbym oczywiście benzynowy, acz diesel też przejdzie. Ale tak jak mówię, ciężko jest mi znaleść idealny egzemplarz, jak już znalazłem to ktoś mi go sprzątnął.

Z drugiej strony to może i dobrze, bo podchodzę do tego zakupu bardziej na chłodno. Nie jest mnie w stanie żaden egzemplarz już podjarać więc wolę poczekać jeszcze powiedzmy z miesiac- dwa i kupić coś na prawdę wartego uwagi niż walić na ślepo i wydawać pieniądze na sprawdzenie tego czy tamtego, zwłaszcza że w tym wypadku mam kawałek.

lurek - 21-10-2016, 16:32

nie znam dieseli ale cena vs wyposażenie wydaje mi się atrakcyjna... tylko ta rura #-o co najmie do negocjacji cenowych aby kupić coś normalnego ;p
murek10 - 15-11-2016, 13:57

Niestety do 30tys zł to rocznika 2010 raczej nie kupisz w "normalnym" stanie :-)
muka997 - 16-11-2016, 20:23

przymierzam się też do kupna lancera,, wymagania zbliżone również, celuje w silnik 1.8 benzyna, gdzieś trafiłem na opinie że 2.0 disel jest bardzo wrażliwy na badziew w paliwie, prawada to? i mam pytanie są jakieś szczególne miejsca na które należy zwrócić uwagę??
Dancerk - 01-03-2017, 10:12

co do diesla, to nie jestem pewnien, ale słyszałem podobną opinie od jednego znajomego
pedropentagramo - 20-03-2017, 22:01

witam mam pytanko czy w lancer VII jest komputer pokladowy?
zbychu74 - 21-03-2017, 15:36

pedropentagramo napisał/a:
witam mam pytanko czy w lancer VII jest komputer pokladowy?

Nie.