To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę Kupić Outlandera - auto do oceny

marcel111 - 14-10-2016, 15:22
Temat postu: auto do oceny
Ktokolwiek widział,ktokolwiek wie?
http://otomoto.pl/oferta/...i-ID6yBzwd.html

Bzyk_R1 - 14-10-2016, 17:41

No nieźle. Za te pieniążki poważnie? Mamy tutaj na forum silny region lubelski więc pewnie nie będziesz miał problemów z weryfikacją stanu. Nic z ogłoszenia nie razi poza plakiem, rdzą na śrubkach tablicy i matowymi kloszami :)
W@sio - 14-10-2016, 19:26

Jak znajdę czas to podskoczę moim i go obejrzę :-) za te pieniądze sam bym łyknął hehe
staszq2 - 14-10-2016, 23:03

Bzyk_R1 napisał/a:
Nic z ogłoszenia nie razi poza plakiem

+ sporo wgniotów na karoserii i schodzący lakier z przodu aha brak relingów ( Misio wygląda jakby nie wyglądał lecz to nie droga rzecz) ale środek na zdjęciach wygląda ok. Szkoda, że nie ma zdjęć spod maski.

W@sio - 14-10-2016, 23:22

Na pewno nie ma relingów ani szyberdachów - jak to szwajcary
Bzyk_R1 - 15-10-2016, 08:23

staszq2 napisał/a:
ale środek na zdjęciach wygląda ok.

Z tym się nie do końca zgodzę. Najbardziej czułe punkty wnętrza na zużycie w O1 czyli boczne poduszki foteli te trzymające pupe, grzbiet kierownicy i lewarek biegów zostały tak sfotografowane że widzimy dokładnie nic.

marcel111 - 15-10-2016, 11:30

Po rozmowie telefonicznej ze sprzedającym dowiedziałem się że niska cena spowodowana jest:
-dach i maska po lekkim gradzie
-zderzak przód,błotnik lewy przód obtarty
-listwa lewe nadkole obarta
-drobne rysy na karoserii
-standardowo do zrobienia ranty nadkoli pod drzwiami tylnymi (drzwi zdrowe klapa tył też)
-nieszczelny wydech w okolicach plecionki
-łączniki stabilizatora przód do wymiany.
Gwarantuje bezwypadkowość i oryginalny lakier.
Kierwnica w normalnym stanie,fotel też.Nie spodziewam się zresztą że to będzie igła jak za 25tys,chociaż i takim często dużo brakuje😆

Bzyk_R1 - 15-10-2016, 11:44

marcel111 napisał/a:
-nieszczelny wydech w okolicach plecionki

Czyżby pęknięty kolektor i próba zgonienia na plecionkę? Miałem identyczny temat z pewnym handlarzem sprzedającym szwajcara. Zarzekał się że plecionka a kolektor był padaka i auto nie chciało w ogóle jechać. Ale to tylko moje domysły, może... Ogólnie to masz całe auto do naprawy blacharskiej żeby jakoś wyglądało do tego pewnie wiele się znajdzie do poprawienia w heblach, zawieszeniu, silniku, podwoziu. Czy warto? jaka będzie cena końcowa po wszystkim?

marcel111 - 15-10-2016, 13:08

Zrobić co najpilniejsze,malowanie na wiosnę.Czarnuchy mają to do siebie że każdą ryskę widać😆Ponadto lepiej malować oryginał niż zastanawiać się czy szpachla gdzieś nie popęka😆😆😆

[ Dodano: 15-10-2016, 13:09 ]
Nie wyklucza kolektora,nie diagnozowane.

W@sio - 15-10-2016, 13:39

U mnie nie było plecionki w wersji fabrycznej, więc gość coś ściemnia raczej. Stawiam, że ta nieszczelność to kwestia pękniętego kolektora wydechowego.
Bzyk_R1 - 15-10-2016, 16:15

No to na dzień dobry cena bardzo wzrośnie a auto poobijane dalej... Ja bym się nie napalał na ten egzemplarz.
marcel111 - 15-10-2016, 16:16

W@sio napisał/a:
U mnie nie było plecionki w wersji fabrycznej, więc gość coś ściemnia raczej. Stawiam, że ta nieszczelność to kwestia pękniętego kolektora wydechowego.

Usterka nie diagnozowana,nie wyklucza kolektora.

[ Dodano: 15-10-2016, 16:23 ]
[quote="Bzyk_R1"]No to na dzień dobry cena bardzo wzrośnie a auto poobijane dalej... Ja bym się nie napalał na ten egzemplarz.[/quo
te]
Bardzo wzrośnie?to kolektor kosztuje 3tys zł?za spawanie od bmw 3.0d zapłaciłem 100złJa się nie napalam,nigdy😆

W@sio - 15-10-2016, 19:17

Marcel, jesteś z lublina, auto jest w lublinie, możesz obejrzeć przecież osobiście :-) jak coś możemy się zgadać i pojechać we dwóch. Kolektor z uszczelkami w ASO kosztuje około 2500-2800zł zależnie od rabatów. Spawanie żeliwnego kolektora to loteria, macia u siebie pospawał i po kilku miesiącach pękł obok.
marcel111 - 15-10-2016, 23:57

W@sio napisał/a:
Marcel, jesteś z lublina, auto jest w lublinie, możesz obejrzeć przecież osobiście :-) jak coś możemy się zgadać i pojechać we dwóch. Kolektor z uszczelkami w ASO kosztuje około 2500-2800zł zależnie od rabatów. Spawanie żeliwnego kolektora to loteria, macia u siebie pospawał i po kilku miesiącach pękł obok.

Pracuje we wrocku😢używkę znalazłem za 130zł

staszq2 - 16-10-2016, 13:14

marcel111 napisał/a:
używkę znalazłem za 130zł

Chyba żartujesz albo ta używka nic nie warta :wink: