To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Co wybrać ? Woja Rozum vs Serce

Mir0o - 17-10-2016, 19:57
Temat postu: Co wybrać ? Woja Rozum vs Serce
Witam mam problem, a właściwie wojne pomiędzy sercem a rozumem :D

A więc mam chwilowo dwa samochody Carisme 1.6 16v z ciekłym wtryskiem gazu 98r oraz Volvo S40 1.8 122km które przyprowadziłem z holandi na handel i teraz pytanie czy zostawić zagazowaną Cari czy "bardziej wypasione i młodsze volvo (to jest rozum) czy kupić Lexusa IS200 na którego choruje dłuższy czas lecz nie wiem czy podołam wydatkom( 4 klasa technikum więc nie pracuje ) a poza tym wyjeżdżam do pracy do Holandii w maju i samochód będzie stał przynajmniej 4 miesiące. ;/

Co tu robić drodzy MitsuManiacy ? :(

marcink - 18-10-2016, 10:10

Z perspektywy czasu brałbym to co najtańsze w eksploatacji, z perspektywą na to że zamiast ładować kasę w utrzymanie auta wyższej klasy, będę podobne kwoty odkładał na coś naprawdę niezłego za kilka lat i nie musiał wybierać między wyjściem do kina z dziewczyną, a nowymi klockami.

W twoim wieku jeździłem cinquecento 900 i z perspektywy czasu - nie pamiętam jak ono jeździło (chociaż uwielbiałem jezździć samochodem), ale za to mam kupę dobrych wspomnień z przebywania w piunktach A i B ;)

Zafunduj sobie trochę więcej beztroski, a marzenia motoryzacyjne z wiekiem łatwiej spełniać.

Mir0o - 23-10-2016, 12:30

Decyzja podjęta zostaje volvo ze względu na wiek.
piotras78 - 08-03-2017, 22:37

Weź to na co najmniej Cie stać, skoro dopiero się uczysz. I koniecznie wybór wybranki życia selekcjonuj wg tego, która bardziej leci na "lepsze marki" ;)