To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Dziwny problem z pedałem sprzęgła - niekiekidy sią zapada.

jmgmotocykle - 17-10-2016, 20:26
Temat postu: Dziwny problem z pedałem sprzęgła - niekiekidy sią zapada.
Witam. Ok. 1 tyś km temu wymieniłem tarcze sprzęgłową , docisk + wyprzęgnik. Przy okazji poleciał do wymiany uszczelniacz wału korbowego , czyli wszystkie "pięty Achillesowe" tego silnika. Wszystko zmontowałem , odpowietrzyłem i (niby) było got.
Niestety niekiedy , bez jakiejś konkretnej zasady, prędkości itp zapadnie się pedał sprzęgła.Ponowne wciśniecie już normalnie pracuje :shock: . Nie jest to powiązane z żadną konkretna czynnością, porą dnia czy wilgotnością - ot tak po prostu.. :?
Wkurza mnie to niesamowicie. Wcześniej nie było takich problemów. W pierwszej kolejności uznałem , że trafił się wadliwy wyprzęgnik, ale nie mam żadnych wycieków. Zastanawiam się czy pompa może coś zaczęła kuleć ( taki zbieg okoliczności) , tym bardziej, że przez dobę stała bez płynu podczas wymiany sprzęgła, ale.. nie jestem przekonany.
Może ktoś miał już taki przypadek i zna przyczynę tej przypadłości??
Mogę kupić i wymienić część , ale.. którą? Nowy , wadliwy fabrycznie wyprzęgnik, czy może wyeksploatowaną pompę sprzęgła?