Outlander I GEN Techniczne - Dziwne trzeszczenie z tylnych okolic turbiaka
Andrzej30 - 19-10-2016, 00:13 Temat postu: Dziwne trzeszczenie z tylnych okolic turbiaka Witam na wstępie polecam komplet hamulców TRW spisują się świetnie, słusznie wydany 1000-ak. Wracając dziś z pracy usłyszałem dziś podczas mocniejszego skrętu w prawo, lewo dziwne trzeszczenie ktoś miał taką przypadłość w swoim miśku ? Obawiać się zespołu napędowego ? Czy zużycia, któregoś elementu zawieszenia ? Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam.
W@sio - 19-10-2016, 08:46
Nie wiem czy ten post jest reklamą hamulców TRW, czy pytaniem nie mniej jednak odpowiadając na Twoje pytanie - najprawdopodobniej trzeszczy jedna z tulei. U mnie na przykład trzeszczała tuleja zewnętrzna górnego wahacza poprzecznego (tego, który odpowiada za ustawianie zbieżności)
Rozwiązanie: Umyć wszystko dokładnie, wypłukać brud, piasek itp i zalać smarem teflonowym (ja akurat użyłem silikonowego) w sprayu
staszq2 - 19-10-2016, 11:53
Andrzej30 napisał/a: | Witam na wstępie polecam komplet hamulców TRW spisują się świetnie |
Chyba reklama jak piszesz W@sio, bo te które były u mnie nowe od zakupu to właśnie TRW i jakoś po 200 km wysiadły na autostradowej jeździe...
Andrzej30 - 19-10-2016, 12:13
Panowie reklama nie reklama zależy od charakterystyki jazdy nie były zakupione do sportu, odpukać puki co nie narzekam obiecałem że dam znać po zainstalowaniu, a przejechane ponad 200 km. po Dolnośląskich drogach Dzięki za pomoc ale czas zabierać się za wszystkie tulejki po kolei.
|
|
|