To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - małe dziecko w carismie

Anonymous - 11-03-2007, 14:21
Temat postu: małe dziecko w carismie
Pytanie. Czy jak mam 2-tygodniowe dziecko to powinienem na co¶ zwrócić uwagę zanim je przewiozę samochodem, oczywi¶cie poza fotelikiem. Co¶ słyszałem o filtrze antypyłkowym. Nie zamierzam uzywać klimy, ale nawiewu już tak. Chodzi mi o to czy nie zrobię dziecku krzywdy, bo o czym¶ nie pamiętam.

Z góry dzięki.

Matejko - 11-03-2007, 14:47

hmmo nie ma co przesadzac, a jak kiedys dzieci jezdzily autami bez fotelikow i filtrow ppylkowych bylo okej, a teraz chuchane dmuchane, chronione i pozniej alergie, albo sie lekko spoci i juz zapalenie pluc, rozumiem male dziecko chce sie je chronic, ale tez nie popadajmy w paranoje, fotelik i sprawne auto no i tatus z lekka nozka - to o czym nalezy pamietac :)
Bartek - 12-03-2007, 07:32

Nie popadaj w panikę ;)

Co do nawiewów musz± być czyste, znaczy filtr wyczyszczony/wymieniony i odgrzybiona klimatyzacja - nie ważne czy jej używasz, czy nie.

Fotelik to podstawa - oczywi¶cie z tyłu jak masz poduchę z przodu ;)

Anonymous - 13-03-2007, 16:18

Bartek napisał/a:

Fotelik to podstawa - oczywi¶cie z tyłu jak masz poduchę z przodu ;)

to niby w jakiej to biedne dziecko będzie pozycji? w foteliku z tyłu a z główk± na poduszce z przodu? To przecież niewygodne.
Skoro w Twoim aucie nie ma bocznych poduszek, na których można delikatnie wozić dzieci, to przecież jasne jest, że jak jest poduszka z przodu to producent pomy¶lał o zmęczonych kierowcach lub o pasażerach, do których zalicza sie również dziecko :lol:

Marcino - 13-03-2007, 16:32

Zgadzam sie z Matejk± i Bartkiem,
Ja swojego junira wiozłem ze szpitala w 4 dni po urodzeniu i nic specjalnego nie robilem. Tak samo jak w mieszkanu było posprzatane.
Jak miał chyba 3 tyg to pojecjlismy z nnimna majówke nad jezioro,
A jak miał 5 tyg to był juz znami nad morzem, i tak jedzilismy co tydz nad morze okolo 40-50km w jedna strone...
Ogólnie trzeba zachowac zdrowy rozsadek...
Pozdarwiam