To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Wagon Techniczne - żarówki podświetlenia deski rozdzielczej MSW III

mrwiech - 26-10-2016, 15:46
Temat postu: żarówki podświetlenia deski rozdzielczej MSW III
Koledzy, potrzebuję pomocy.
Zabrałem się za wymianę przepalonych żaróweczek w desce rozdzielczej. Zaskoczyła mnie ilość rodzajów zastosowanych żarówek. Jednym z rodzajów jest żarówka uwieczniona na foto

Niestety w każdym możliwym sklepie jakim byłem szeroko otwierali oczy i rozkładali ręce. Wujek google też jakoś niespecjalnie mi pomógł. Będę wdzięczny za informację gdzie zakupię takie żaróweczki lub chociaż jakie jest oznaczenie oprawki/żarówki.
Z góry dziękuję za wszelką pomoc w temacie :-)

Bizi78 - 26-10-2016, 16:36

Udaj się do sklepu z częściami elektronicznymi (powinni dobrać), oczywiście nie mam na myśli sklepów typu: media itp 8) .
Tylko uważaj przy przekładaniu na te niebieski kondoniki bo lubią się porwać :wink: .

mrwiech - 27-10-2016, 09:58

No właśnie odwiedziłem chyba wszystkie sklepy elektroniczne w Łodzi i wszędzie mają tylko takie ze stykami na dole (czyli ścieżka na górze płytki w którą wkręcam żarówkę) :-(
Bizi78 - 27-10-2016, 11:27

A dokładniej co ona oświetla :?: .
Na tej stronie możesz po vinie sprawdzić nr OE żarówki i wtedy poszukać u wujka :wink: .
http://mitsubishi-motors....x.php?model=7AQ
Jeszcze możesz żaróweczkę delikatnie wyjąć i wtedy udać się ponownie do sklepu bo teoretycznie obudowa nie jest ci potrzebna :rolleyes: .

FTOrek - 27-10-2016, 20:29

Ja takie żarówki kopiłem w punkcie naprawy radiowo telewizyjnej.
Radze jednak kopić diody -są trwalsze.

mrwiech - 28-10-2016, 11:30

Te których nie mogę akurat kupić są m.in we włączniku świateł awaryjnych, regulacji wysokości świateł i przeciwmgielnych. Żaróweczki są lutowane w tej plastikowej podstawce. Jestem na tyle sprawny, żeby sobie powymieniać wszystkie lampki, ale już nie na tyle, żeby takie maleństwa lutować ;-) Może znajdę jakiegoś magika, który mi polutuje nowe żarówki w stare podstawki po prostu. Bizi78 dziękuję za linka, może być przydatny :-)
damianchen - 29-10-2016, 13:41

Witam wszystkich- mój pierwszy post na tym forum :) Wczoraj kupiłem taką żarówkę w ASO, za 1.5 zł ;)
mrwiech - 14-11-2016, 13:46

Udałem się zgodnie z rada do ASO i usłyszałem, że nie sprzedają samych żarówek tylko całe przełączniki. Np. włącznik świateł awaryjnych za 300zł :-) Pozostaje mi skorzystać usług znajomego , który mi przylutuje mi same nowe żaróweczki do starych opraw.
darcun4 - 14-11-2016, 17:31

mrwiech, http://e-pajero.pl/55-zarowki
O takie chodziło?

damianchen - 14-11-2016, 17:38

Ja kupowałem żarówki w ASO na Klimeckiego w Krakowie- też długo wcześniej takich szukałem. Przywiozłem i dobrali mi na miejscu taką jakiej potrzebowałem. Może warto tam zadzwonić i spytać o oznaczenie takiej żarówki? :)
wagon78 - 28-05-2017, 13:02

kupiłem w sklepie elektronicznym . i pomalowałem na zielono specjalnym lakierem bo chciałem mieć zielone światło. a gumek nie było. ładnie to wyglada