To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Lancer by HAD

HADrianusopelli - 29-10-2016, 00:10
Temat postu: Lancer by HAD
Siema, jestem tutaj nowy lecz posiadam znanego Wam już Lancera.

Miał go kuzyn 'idas' mojego kolegi, potem kolega a teraz dumnie mogę powiedzieć że ja.

Na bieżąco będę wrzucał zdjęcia Lancerka.

Nie jest on może w jakimś super stanie wizualnym lecz jak na swoje lata trzyma się bardzo dobrze, szczególnie technicznie.

rosomak1983 - 30-10-2016, 02:11

Witamy. Lancer super i był zadbany w pieknym kolorze z fajnymi dokładkami. Opisz co sie z nim dzieje teraz.
HADrianusopelli - 30-10-2016, 10:24

Na chwile obecną wygląda on tak jak na poniższych zdjęciach :P

Będę tutaj prowadził coś w rodzaju fotoblogu więc zapraszam :)

Na pewno mnie czeka wymiana baku, odratowanie tylnego lewego nadkola, łatanie dachu i kilka mniejszych napraw a potem będę mógł zacząć estetykę którą pewnie będę już robił między czasie :D

HADrianusopelli - 30-10-2016, 10:58

I kilka fot z pierwszej jazdy po Wrocławiu ;)

Ziemba. - 31-10-2016, 12:31

Tą trytytkę z rejestracji ogarnij, bo razi w oczy niesamowicie :P

Ramki klubowe możesz nabyć na http://www.mitsumaniaki.com/ w zakładce Sklep Mitsumamiaków

HADrianusopelli - 02-11-2016, 20:12

Polecam płyn do mycia felg ROTON firmy K2 :)

Kosztował mnie kilkanaście PLN w porównaniu do innej marki zaoszczędziłem KILKADZIESIĄT złotych a efekt taki sam :badgrin:

Zdjęcia: przed , w trakcie i po. :mrgreen:

HADrianusopelli - 02-11-2016, 20:53

Ziemba. napisał/a:
Ramki klubowe możesz nabyć na http://www.mitsumaniaki.com/ w zakładce Sklep Mitsumamiaków

Dzięki za info z czasem się skuszę na klubowe ramki jak ogarnę go całkiem technicznie i będę szedł typowo w estetykę 8)

mkm - 04-11-2016, 02:55

oooo Lancer idas-a :D
Mało się zmienił - to dobrze :wink:

HADrianusopelli napisał/a:

Kosztował mnie kilkanaście PLN w porównaniu do innej marki zaoszczędziłem KILKADZIESIĄT złotych a efekt taki sam :badgrin:

Bzdura - przecież widać na ostatniej focie, że felga niedomyta - mało tego - widać to na mokrej feldze - dobrze to o środku nie świadczy.
Rozumiem coś pochwalić, ale pisać, że "efekt taki sam" i wkleić foty gdzie widać, że nie jest taki sam - po co?

HADrianusopelli - 05-11-2016, 07:18

yyy no ja tutaj nie widzę nigdzie brudu nie licząc zajechanej felgi :shock:
tego żaden środek nie domyje, a reszta zeszła bezdotykowo :)

mkm - 08-11-2016, 07:16

Nie - ja piszę o brudzie na wewnętrznej stronie rantu i robię to tylko dlatego, że reklamujesz (pisząc najdelikatniej) "słaby" produkt podając jako uzasadnienie pozorne oszczędności finansowe. :wink:
HADrianusopelli - 12-11-2016, 10:01

Mój filmik z wczorajszego spota ;) Lancerka zabrakło no ale już niebawem będzie :D kapcie już są :P felgi w drodze, takie same prawie z wyglądu tylko większe :)

https://youtu.be/VpiePsFEPHw

HADrianusopelli - 12-11-2016, 10:02

mkm napisał/a:
Nie - ja piszę o brudzie na wewnętrznej stronie rantu
zaznacz w paincie bo nie wierzę jak nie widzę :P
mkm - 12-11-2016, 12:31

A piwa Ci do tego nie kupić? :roll:
Nie widzisz brudu przy ramionach felgi, nie widzisz przy łączeniu, nie wiesz co to "wewnętrzna strona rantu"?

Dlaczego to piszę?
Nie dlatego, że słabo umyłeś koła, nie dlatego, że "reklamujesz" jakiś środek, ale dlatego, że zestawiasz go z innymi posiłkując się capsem rodem z reklamówek "oni zgarniają gruby hajs".
HADrianusopelli napisał/a:

Porównywaliśmy większość środków potocznie zwanych "krwawiącymi" i niestety K2 wypadało tak jak tego można było się spodziewać po taniej chemii - duża agresywność na powierzchni zmywanej, chwilowe wybielenie i słaba wydajność produktu.
Wygląda, że do beznadziejnego Felixa dolali trochę deironizera i wyszedł im Roton.

I na koniec. Tanie produkty (w tym wymieniony przez Ciebie) wymagają obligatoryjnego "natłuszczenia"/nawoskowania felgi.
Warto o tym pamiętać.

HADrianusopelli - 13-11-2016, 22:48

No i tak uzasadnioną wypowiedź to ja rozumiem, jak dla mnie efekt ok, czyści wystarczająco przynajmniej bród który mi się zbiera, felg nie szkoda bo i tak stare-zajechane. Ale dzięki za rozeznanie w sytuacji gdy wymienię je na nowe wezmę to pod uwagę by używać mniej toksyczny środek ;) jak dla mnie jakiejś mega różnicy nie ma może kiedyś zmienię zdanie lecz dziękuję za subiektywną ocenę i wypowiedź.

A co do brudu serio nie ma nie wiem może tak pada światło na zdjęciu bo nie wiem o co chodzi? Jeżeli chodzi o wyraziste czarne ślady na feldze są to uszkodzenia mechaniczne. Tak to czysta.

p.s. za piwko dzieki, nie pije, zalewam tylko bak ;d