Outlander I GEN Techniczne - kostka do haka holowniczego
kana23 - 02-11-2016, 16:40 Temat postu: kostka do haka holowniczego Czy ktoś z forumowiczy wie gdzie i czy jest kostka do haka holowniczego? Szukać jej na prawym czy lewym nadkolu? Jesli ja znajde elektryka haka bedzie zrobiona szybciej:)
elektryk - 02-11-2016, 20:41
Chyba nie ma nic takiego, ja mam zamontowany moduł który ma gotowe kostki wpinane przelotowo w kostki od lamp. Moduł był w komplecie z hakiem który ma na tabliczce znamionowej logo mitsu. Montował to poprzedni właściciel, nie znam szczegółów. Numer katalogowy haka MZ312824, pod tym numerem można wyguglać jak wygląda moduł i kabelki.
kana23 - 02-11-2016, 21:12
To teraz pytanie czy moduł jest konieczny czy poprostu można wpiąć się w lampę?
jaroo0 - 03-11-2016, 20:17
W moim nie ma. Wystarczy się wpiąć w przewody tylnych lamp
Mam czyjniki wstecznego a wiec przy wrzuceniu tego biegu piszczy (nie przy każdej przyczepce ;p) .. nic wiecej się nie dzieje.
kana23 - 03-11-2016, 20:24
Dzięki za odpowiedzi
elektryk - 03-11-2016, 21:35
Elektrycznie moduł jest zbędny, przydaje się tylko jak zrobisz zwarcie w przyczepce to nie wywala bezpiecznika od świateł w samochodzie tylko bezpiecznik od gniazda zapalniczki. Dodatkowo efektem ubocznym są:
1. działanie kontroli żarówek migaczy w samochodzie, tzn mimo podłączonym żarówek w przyczepce ETACS powinien być w stanie wykryć przepalone żarówki w samochodzie
2. w przypadku utraty masy w lampach przyczepki, światła w samochodzie nie wariują.
|
|
|