To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - lancer 2.0 2008 usa new start

KAMiLER - 05-11-2016, 20:16
Temat postu: lancer 2.0 2008 usa new start
witam
oda jakiegos czasu jestem posiadaczem tego ciekawego modelu , z ktorego czerpie duzo przyjemnosci

niestety na fotkach nie udało mi sie uchwycić tego jak on fajnie wygląda.
lancer gts 2008r
silnik 2.0

dodane dokladki oraz progi
K&N 69-6544TS Air Intake - gotowy zestaw plug&play
ciekawsze malowanie
przebieg 112 000
nawi
felgi 19 bbs

plany:
dyfuzor
nowy wydech
kolektor dol.
strojenie
NOWA NAWI 10,2 cala na androidzie
silnijk 2.4

mam kilka pytań :
- skasowanie błedu czujnika opon? jak to wykasować tzn nie che by było sprawdzane bo pozbyłem sie czujników-
-

Bizi78 - 05-11-2016, 23:07

Dwurzędowa rejestracja z przodu słabo wygląda :wink: .
KAMiLER - 06-11-2016, 19:19

na żywo mi sie bardziej podoba niż 1 :) bo jedno za duzo zakrywa.
poza tym w aso jest miejsce na zderzaku z boku do kupienia, a wiec miejsce przewidziane przez producenta nie tylko na środku ale tez i na boku, a wiec nie miał bym z tego skorzystać?

nie policja sie nie czepia, nawet świateł z tylu.
a wiec sadze ze o ile z rej. nie powinni bo jest widoczna zainstalowana prawidłowo (tyle ze nie na podkładce od producenta) o tyle za światła wiem ze możne mi się oberwać)

Bizi78 - 06-11-2016, 20:57

A niebiescy nie czepiają się tablicy dwurzędowej z przodu :?: .

Cytat:
3. Z przodu pojazdu umieszcza się wyłącznie tablicę jednorzędową, z wyjątkiem pojazdu, o którym mowa w ust. 1a

Cytat:
1a. W przypadku trójkołowego motocykla i pojazdu samochodowego posiadającego homologację według wymagań dla kategorii L5 oraz trójkołowego motoroweru i pojazdu samochodowego posiadającego homologację według wymagań dla kategorii L2, określonych w przepisach o homologacji pojazdów, tablice umieszcza się również z przodu, jeżeli posiadają specjalne miejsce do jej umieszczenia.

Chociaż jeśli jest oryginalne miejsce to można, nie kumam tego :? .

senthic - 07-11-2016, 07:45

Posiadam sportback z 2013 i też myślę o podwójnym wydechu i o nowej navi a androidem :)

http://allegro.pl/nawigac...6350989624.html

Pewnie tą kolega ma na myśli :) Czy można ją gdzieś kupić w polskim sklepie a nie przez pośredników czy alixpress ? :)

KAMiLER - 07-11-2016, 11:20

owszem:) tyle ze akurat jak wczesniej kolega z forum który już to kupił : jacek63 myślałem by zamówić z alienpresu, u tego samego sprzedawcy.

radio czasami zamawiaja , mozesz zadzwonic do nich co jakis czas zamawiaja na swoje stany magazynowe. moze jak wiecej osob sie zainteresuje to wezma kilak szt:) pytalem o gwar itd... nawet nie jest tak zle. ale idealnie też nie :P - czesci przychodzą od producenta od nich ale za naprawe placisz - od 500 do 200 zl w zalezności od ilości i skomplikowania np przelutowanie polowy plyty gł.
jak coś tylko powiedz ze to nie Ty już z nimi rozmawiałeś dzisiaj.
aha mowią że termin to około 5-7 dni. dostawy do Ciebie.
maja warsztaty też które z nimi współpracują u zakładają za mniejsza kwote.
jak coś zakłądaj temat może będzie więcej zainteresowanych to się będzie można dogadać cenowo :) np dadzą kamerke cofania gratis )

swoja droga w temacie cisza to moze tutaj ktos po podpowie?

1. lampy xenon oryginalne cały komplet(przetwornice itd.) kupując mogę je założyć czy niestety nie pasują w zderzak? mam sie czegoś wystrzegać? chce mieć xenony i wole kupić oryginały niż przerabiać , zwłaszcza że teraz nie sa takie drogie.

2. tylni dyfuzor, zalecacie oryginał lub wojtmar, ktoś ma w sedanie i podpowie co i jak? czy zderzak muszę zmieniać do tego ? czy sama dokładkę kupie i zamontuje? dodam że chce na 2 rury , zapewne z ultera.

3. czy maska z raillyarta podejdzie? czy muszę coś zmieniać?

4. interesują kolorowe liczniki, asx z tego co widzę. ale czytam że jest sporo z nimi problemów.. ktoś mi może pomóc i napisać który licznik dokładnie bedzie pasował do mojego auta?

5. panel , tutaj chce mieć normalne "C wystarczy kupić panel od lancera i go wrzucić czy też muszę coś wiedzieć czegoś się wystrzegać?

6. kolektor wydechowy, ktos zmieniał? ktoś coś poleca? chce zmienic cały wydech, dolot zmieniny, teraz wydech i wystroić auto, tyle że jakieś gotowe rozwiązania? konkretne przykłady lub problemy ?

7.ikona serwisu, juz wiem jak sie jej pozbyc a ikony czujnika ciśnienia opon? nie chce mi sie kupować 4 szt. czujników, mozna wyłączyć ich sprawdzanie? czy jednak musze je kupić? widziałem że to koszt 300zł /szt.

8. kluczyk, niestety klczyk super ale to ze jest długi w kieszeni nie raz mi sie wbija , tutaj stanowczo chce scyzoryk, tyle że układ moich przycisków nie bardzo przypomina te w scyzorykach ktoś może ma taki sam pilot i znalazł już scyzoryk?
mój pilot wygląda tak:

radio czasami zamawiaja , mozesz zadzwonic do nich co jakis czas zamawiaja na swoje stany magazynowe. moze jak wiecej osob sie zainteresuje to wezma kilak szt:) pytalem o gwar itd... nawet nie jest tak zle. ale idealnie też nie :P
jak cos tylko powiedz ze to nie Ty juz z nimi rozmawiales dzisiaj.

a swoja droga zaczynają pojawiać sie nowe zabawki
dzisiaj przyszły wejscia usb. ponad 100 zl szt. w reku lepiej niż te zabawki z alienpresu ale mam nadzieje ze i działanie lepsze będzie:)
2x 2 usb 2,5 A i 1 x wejscie zapalniczki styka.

brylekVFR - 07-11-2016, 18:25

Włącz sobie prywatne wiadomości, nie da się do Ciebie napisać PW
senthic - 08-11-2016, 15:59

To może robimy listę osób chętnych na te radia z androidem ? :)