To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

ASX Ogólne - ramię wycieraczki ASX

mike001 - 14-11-2016, 20:37
Temat postu: ramię wycieraczki ASX
Witam

Przymierzam sie do zakupu ASX 2015/2016 rocznik.
Moze dla niektorych to dziwne spostrzezenie,ale irytuje mnie polozenie prawej przedniej wycieraczki,ktora spoczywa na 1/5 szyby a nie na samym dole,gdzie bylaby (prawie) niewidoczna. Mysle ze to wycieraczki (jak inne rozne czesci) z Outlander,dlatego w ASX nie "pasują" w 100% ? ?

marrok - 15-11-2016, 08:51
Temat postu: Re: ramię wycieraczki ASX
mike001 napisał/a:
Witam

Przymierzam sie do zakupu ASX 2015/2016 rocznik.
Moze dla niektorych to dziwne spostrzezenie,ale irytuje mnie polozenie prawej przedniej wycieraczki,ktora spoczywa na 1/5 szyby a nie na samym dole,gdzie bylaby (prawie) niewidoczna. Mysle ze to wycieraczki (jak inne rozne czesci) z Outlander,dlatego w ASX nie "pasują" w 100% ? ?

Wycieraczki szyb są na 100 % różne w ASX i Outlanderze. Nie wiem jakie auto widziałeś, ale z tego co patrzyłem to prawa wycieraczka w ASX jest max 10 cm nad linią podszybia.
Na pewno nie jest to 1/5 szyby.
Podejrzewam, że w aucie które oglądałeś ktoś włączył wycieraczki i wyłączył zapłon zanim ustawiły się w pozycji wyjściowej.

lichy - 15-11-2016, 09:11
Temat postu: Re: ramię wycieraczki ASX
Tutaj masz prawidłowe ustawienie wycieraczek w ASX.
mike001 - 15-11-2016, 09:18

Dziekuje za reakcje.
Tak czy siak wycieraczka zachodzi na szybe zamiast ladnie sie chowac na samym dole. Osobiscie mnie to irytuje,gdy siedze za kierownica. Pozdrawiam

widmo - 08-12-2016, 18:52

Witam wszystkich. Dziś zauważyłem, że położenie wycieraczki w stanie spoczynku po stronie pasażera jest inne niż zazwyczaj. Jestem tego pewien, bo teraz zachodzi na naklejkę rejestracyjną a wcześniej leżała pod jej dolną krawędzią. Dodatkowo oba ramiona jednocześnie wykazują 2-3 cm luz kiedy próbuję nimi poruszyć. Jak zwalczyć ten problem? Będę zobowiązany za wszelkie sugestie.
mike001 - 08-12-2016, 18:56

Może sprobowac dokrecic sruby/nakretki wycieraczek? mozliwe ze sie obluzowały
widmo - 08-12-2016, 19:22

mike001 napisał/a:
Może sprobowac dokrecic sruby/nakretki wycieraczek? mozliwe ze sie obluzowały

Jak zdjąć te zaślepki aby niczego nie uszkodzić?
Poradziłem sobie z zaślepkami, mają zabezpieczenia aby same nie wypadły. Śruby ani drgną więc sugestia mike001 nie trafiona. :cry: