To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero III - [3.2 DID] Pompa po regeneracji problem z gaśnięciem silnika

krzychu2020 - 17-11-2016, 18:22
Temat postu: [3.2 DID] Pompa po regeneracji problem z gaśnięciem silnika
Dzień dobry. Mam problem z mitssubishi pajero III 2001(automat). Wysłałem pompę do regeneracji. Pompa przyszła w super stanie. Po zamontowaniu przez mechanika z autem robi się coś dziwnego. Auto odpala i jeździ. Po pierwsze: auto po przekręceniu kluczyka OFF wchodzi na obroty i gaśnie( około 4 sek), a powinien gasnąć silnik od razu. Drugie: po przejechaniu się autem około 10 km, samochód gaśnie na niskich obrotach. Proszę o podpowiedź. PS wymienione było: rozrząd, zbiornik, rurka od wlewu paliwa, wiązka przewodów od pompy, pompa regenerowana wraz z jakimiś czujnikami. Sytuacja zrobiła się po regeneracji pompy. Możliwe że coś jest źle podłączone?
wojtekkkkk - 17-11-2016, 20:00

1. sprawdzić czy nie są zamienione miejscami wężyki do gruszek
2.trzeba zrobić adaptację

krzychu2020 - 18-11-2016, 09:17

wojtekkkkk napisał/a:
1. sprawdzić czy nie są zamienione miejscami wężyki do gruszek
2.trzeba zrobić adaptację

Przepraszam ale na mechanice słabo sie znam. Co to znaczy zrobić adaptację. Dziekuję za podpowiedź przekażę mechanikowi mam nadzieje że będzie wiedział co to znaczy.

OutekPajerak - 23-11-2016, 16:22

Witam, u mnie dwukrotnie było podobne zjawisko ale tylko przy gaszeniu auta kluczykiem gdy silnik troszkę ostygł - również auto weszło na krótkie obroty i dopiero po chwili zgasło. Nigdy jednak nie zgasł mi na niskich obrotach po przejechaniu kilku km. U mnie tez pompa była regenerowana kilka m-cy temu.
MAGDA83 - 29-11-2016, 14:12

Sprawdź kolego układ czy nie jest zapowietrzony tak się dzieje jak zapowietrzona pompa pozdrawiam
krzychu2020 - 30-11-2016, 09:49

MAGDA83 napisał/a:
Sprawdź kolego układ czy nie jest zapowietrzony tak się dzieje jak zapowietrzona pompa pozdrawiam

Dzięki za podpowiedź. W jaki sposób odpowietrzyć pompę. Proszę o podpowiedź

TangoKK - 30-11-2016, 13:03

krzychu2020 napisał/a:
MAGDA83 napisał/a:

Dzięki za podpowiedź. W jaki sposób odpowietrzyć pompę. Proszę o podpowiedź

Najpierw powinieneś odpowietrzyć filtr - masz tam specjalną śrubkę do odpowietrzania, a potem na wtryskach po kolei.